Dünya Üçüncüsü İldem: Bunun Arkası Londra’da Altın Olarak Gelecek

İstanbul’da dün başlayan Dünya Güreş Şampiyonası’nın ilk gününde Türk güreşçiler günü tek bronz madalyayla kapatırken, 96 kiloda madalya alan Cenk İldem, altın madalyayı kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyor.


İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu`ndaki brnoz madalya mücadalesinde Mikhail Sıamıonau’yu başarılı bir karşIlaşma sonrası 2-0 yenerek kilosunda bronz madalyanın sahibi olan İldem, bu madalyada kalmayacağını ve arkasının geleceğini söyledi.

25 yaşında olan ve eski milli güreşçi Hüseyin İldem’in oğlu olan Cenk İldem, yaptığı açıklamada, “Bunun arkası 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya olarak gelecek.” dedi.

Asıl hedefinin kendi evinde altın madalya kazanmak olduğunu ifeade eden Cenk İldem, yarı final maçında İsveçli rakibi Liedberg’e bir anlık gafleti sonucu kaybettiğini belirterek, “İstanbul’da altın madalya almak nasip olmadı. Ancak bunun arkası Londra’da gelecek. Bugünden itibaren Londra Olimpiyatları’na hazırlanacağım. Ve orada kilomda altın madalyayı alarak ülkeme döneceğim.” dedi.

Cenk İldem, dünya şampiyonasında eleme turunda Koreli, birinci turda Macar, ikinci turda Romen, çeyrek finalde Ermeni, rakiplerini yenerek yarı finalist olmuştu. İldem, yarı finalde ise İsveçli rakibine yenilerek final şansırı kaybetmişti.


İLDEM`E İLK TEBRİK BAKAN KILIÇ’TAN GELDİ
Bu arada Dünya Güreş Şampiyonası’nda 96 kiloda bronz madalya kazanan Cenk İldem’i sahaya inerek tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Muhteşem maçlar yaptın. Sana inancım tam. Londra`da 2012 Olimpiyatları`nda altın madalya kazanacağına inanıyorum.” diyerek genç güreşçiyi tebrik etti.

Bakan Suat Kılıç’ın bu yakın desteği ve moral verici konuşmaları karşısında memnuniyetini ifade eden Cenk İldem ise, “Bu yakın desteği ve ilgi karşısında çok duygulandım. Buradan kendisine söz veriyorum. Londra Olimpiyatları’na kısa bir zaman kaldı. Buradaki eksiklerimi giderip Londra’da altın madalya için çok çalışacağım.” dedi.
Bronz madalyalı güreşçi Cenk İldem’in bu sözleri üzerine etrafta bulunanlar sporcuyu coşkulu bir şekilde alkışlayarak destek verdi.