Türkiye İngiltere’yi Farklı Yendi 70–58

İsrail’de devam eden Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasında Türkiye 3.

maçında İngiltere karşısında 70-58 galip geldi
İsrail'in Nazareth Kentinde 12 ülkenin katıldığı Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasında Türkiye İngiltere ile karşılaştı. Millilerimiz rakibine 12 sayı fark attı ve salondan 70-58 ayrıldı.
Basketbol Milli takımımız Sırbistan'a 68-67 yenilerek ülkemize dönerken Tekerlekli Sandalye Basketbol milli takımız İsrail'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında 3. maçını da kazanarak yoluna devam ediyor.
İngiltere karşısında baştan sona etkili oynayan millilerimiz ilk periyottan itibaren üstünlük sağladı. Maçın ilk periyodundan itibaren üstünlüğü bırakmayan millilerimiz son periyodun başında hakemlerin yanlış kararları ile Ferit ve Özgür faulleri dörtledi. Antrenör Mehmet Önüt’ün akıllı tercihleri ve biraz da risk alarak Ferit ve Özgür’ü dinlendirdi ve tekrar sahaya sürdü. İşte bu andan itibaren 6 sayıya düşen fark tekrar 15 sayıya çıktı. 16 farkı da yakalayan millilerimiz 2 basit hata ile farkın 12 sayıya düşmesine neden oldu. 70-58
Millilerimizin sayılarını Özgür Gürbulak, (31) Kaan Dalay(10), Fikri Gündoğdu (8) Cem Gezinci(7), Ferit. Gumus(7), I. Ar (4) Ali AskerTuran(3) kaydetti.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, İsrail'de Avrupa Şampiyonasında onurlu bir mücadele verdiklerini belirterek, “Şampiyonada İngiltere engelini de aştık. 3 maçtan da galip çıktı. Bu sonuçlarla grubumuzda lider durumdayız. Tüm sporcularımız olağanüstü çaba gösteriyor. Hedefimize adım adım ilerliyoruz. Amacımız olimpiyatlarda Türkiye’yi başarı ile temsil etmek” şeklinde konuştu.

6 Eylül tarihinde başlayan ve 18 Eylül’de sona erecek Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasında Erkek Milli Takım kafilesinde antrenör Mehmet Önüt, yardımcı antrenör Celal Demirbaş, basketbolcular, Aytaç Ercan, Özgür Gürbulak, Fikri Gündoğdu, Ali Asker Turan, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci, Kaan Dalay, Bülent Yılmaz, Ferit Gümüş, Murat Arslanoğlu, Bestami Boz yer alıyor.