Sivas’a Hipodrom Kurulacak

Türkiye genelinde 8 ilde bulunan hipodrom Sivas’a da kurulacak.

Böylelikle hipodrom olan il sayısı 9’a yükselecek. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Ömer Faruk Girgin, beraberindeki heyetle birlikte Sivas’a gelerek Vali Ali Kolat ve Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok'u ziyaret etti.

Hipodromun kurulacağı alan için yer tespit çalışması için şehre gelen Girgin, yerel yetkililerden bu konuda destek istedi.

Ziyarette konuşan Vali Kolat, Tarım Bakanlığı’nın organizesiyle bölgede hipodrom yapılmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldığını ve bu kapsamda Türkiye Jokey Kulübü temsilcilerinin şehre geldiğini söyledi.

Hipodrom için yer belirleneceğini kaydeden Kolat, ilk olarak hazine ya da özel idare arsalarını değerlendirmek istediklerini dile getirdi. Yer tespitinin ardından hipodrom yapımına başlanacağını aktaran Kolat, bu çalışmayı Tarım Bakanlığı’nın organize ettiğini vurguladı. Sivas’ın at kültürü açısından iyi bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Kolat, hipodrom çalışmasının bu kültüründe canlanmasına imkân tanıyacağını sözlerine ekledi.

Ömer Faruk Girgin de hipodrom yapımı için yerel yöneticilerin desteği gerektiğini ve bu desteği alabilmek için de ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, “Türkiye’nin her köşesi atçılık bakımından, tarihi, sosyal, kültürel bakımından çok önemli. Sivas bunların içinde apayrı yeri olan, vakti zamanında haralar olan, her hafta yarışların organize edildiği, özellikle cirit yönünden de çok zengin olan bir il. O nedenle buraya hipodrom yapılması isabetli bir çalışma olacak. Ayrıca şehrin gelişimi ve ekonomisine de canlılık katacak bir çalışma olacak.” şeklinde konuştu.