Fenerbahçe, Zorlu Yaz Döneminin Ardından Moral Bulmak İstiyor

Fenerbahçe, 2011-2012 futbol sezonunun ilk haftasında Orduspor`u mağlup ederek yaz boyunca yaşadığı olumsuz havayı dağıtmak istiyor.


Şike soruşturması kapsamında Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerin tutuklanmasının ardından, takımın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi`ne gönderilmemesinin ardından iyice sıkıntılı günler yaşamaya başlayan Fenerbahçe`de bazı oyuncular takımdan ayrıldı. Sarı-lacivertli takımın oyunculardan Andre Santos, Diego Lugano, Niang, Guiza ve Emenike başka takımlara transfer oldu. Böylesine zorlu günler geçiren Fenerbahçe, ilk maçını kazanarak en azından moral bulmak istiyor.

Sarı-lacivertli takım, Shakhtar Donetks ile oynanan hazırlık maçında çıkan olaylardan dolayı iki maç seyircisiz oynama cezası alınca sezonun ilk maçında taraftarlarından yoksun kaldı. Stat dışında toplanan 2 bin civarında taraftar takımlarını destekledi.

Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili iken görevinden ayrılan, ancak daha sonra istifası kabul edilmediği için tekrar göreve dönen Nihat Özdemir, maç başlamadan önce basın tribünene gelerek, "Maça geldiğiniz için teşekkür ederim." dedi.
Öte yandan, Şükrü Saracoğlu Stadı`na dev Fenerbahçe bayrağı asılırken Başkan Aziz Yıldırım posterleri yer aldı.
Maçın başlaması için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular, Aziz Yıldırım`ın resminin basılı olduğu beyaz tşörtlerle sahaya çıktı.


TAKIM KADROLARI
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Mustafa Emre Eyisoy
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Yobo, Blica, Ziegler, Mehmet Topuz, Baroni, Selçuk Şahin, Dia, Alex, Semih Şentürk
Orduspor: Saso Fonezzi, Garcia, Emre Özkan, Sedat Bayrak, Yalçın Ayhan, Onur, Gosso, Culio, Dalmat, Stancu, Fatih Tekke