Ankara'nın Kırkpınarı Sona Erdi

21.

Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan belli oldu. Kıyasıya süren başpehlivanlılık güreşlerinde Mehmet Yeşil Yeşil altın madalyanın sahibi oldu.
Başpehlivanlık müsabakalarında Ali Gürbüz ikinci, Serhat Gökmen ise üçüncü oldu.
Bu yıl 21’incisi düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri, her sene olduğu gibi yüzlerce güreşçinin ve binlerce güreş severin katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ve güçlerini er meydanına gösteren güreşçiler gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini elemeye çalıştılar. Sabahın erken saatlerinde miniklerin güreşleriyle başlayan müsabakalar, öğleden sonra Büyükler, Başaltı ve Başpehlivanların güreşleri ile devam etti. Karapürçek Güreş Alanı’nın her köşesinde rakipleriyle karşılaşan güreşçiler, güreş severlere keyifli saatler yaşattılar.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de ev sahibi olarak güreşleri gün boyunca izledi. Başkan Tiryaki’yi siyasiler ve bürokratlar da yalnız bırakmadı. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ak Parti Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, RTÜK Daire Başkanı Nurullah Öztürk, İçişleri Bakanlığı bürokratı Ejder Sarıçiçek’in yanı sıra Meclis üyeleri, Ak Parti Altındağ İlçe Yönetimi ve Altındağlı muhtarlar da güreşleri izlediler.


2011 YILININ BAŞPEHLİVANI MEHMET YEŞİL YEŞİL
Sabahın erken saatlerinde başlayan güreş müsabakaları içinde en çok merak edilen başpehlivanın kim olacağı idi. Saatlerce süren başpehlivanlık güreşlerinin galibi Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Finale kalan Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil, solukları kesen bir güreş ortaya koydular. Dakikalarca süren mücadelenin sonunda faullü hareket yapan Recep Kara diskalifiye olurken, Mehmet Yeşil Yeşil resmen galip ilan edildi.

Başpehlivan Yeşil, sevincini güreş severlerle paylaştıktan sonra altın kemerini almak için birincilik kürsüsüne çıktı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından altın kemeri takılan Mehmet Yeşil Yeşil, Karapürçek Yağlı Güreşleri’ne ismini yazdıran güreşçi oldu.


YÜZLERCE GÜREŞÇİ GALİBİYET İÇİN TER DÖKTÜ
Karapürçek Yağlı Güreşleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce güreşçi katıldı. Günün erken saatlerinde miniklerin müsabakaları gerçekleştirildi. Daha sonra sırasıyla teşvik, tozkoparan, ayak, deste 1-2-3, küçük orta büyük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve son olarak baş pehlivanlık karşılaşmaları yapıldı.
Başaltı kategorisinin birincisi Ahmet Arıcı oldu. Bayram Doğan ikinci olurken, Aysun Suzan ve Burhan Şahin üçüncülüğü paylaştılar. Büyük orta kategorisinde ise Hasan Zeybek birinci, İlhan Çıtak ikinci, Şenol Vasat üçüncü oldu.

Küçük orta büyük boy kategorisinin birincisi Mustafa Ölmez oldu. İkinci Semih Turgut, üçüncü ise Erol Basat ve İsa Kale oldu. Küçük orta küçük boyda ise Ayhan Sucu birinci, Fahrettin Işık ikinci, İlhan Ergün ve Kadir Ateş üçüncülük madalyası aldılar. Deste Küçük kategorisinin birincisi Kürşat Şevki Korkmaz olurken, Deste Orta kategorisinin birincisi Recep Türkyılmaz, Deste Büyük kategorisinin birincisi ise Fatih Yerli oldu. Oktay Çevik teşvik 1, Metin Alparslan Temizce teşvik 2 kategorisinde, Sait Turkaya tozkoparanda, Musa Özkaya ise Ayak kategorisinde galip gelen güreşçiler oldu. Minik 1’de Muhammet Yıldırım, Minik 2’de ise Yüce Ünal madalyanın sahibi oldular. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen güreşçilerin ve güreş severlerin katılımıyla büyük bir şölene dönüşen Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde geleneksel ritüeller de unutulmadı. Güreşlerin vazgeçilmezi olan Güreş Ağası için açık arttırma yapıldı. 2010 yılının Güreş Ağası Seyit Koca’nın katıldığı açık artırmada Mustafa Mert ile eski güreşçi Şero Ağa da yer aldı. 40 bin TL’den açılan ve kıyasıya gerçekleşen açık artırmayı 100 bin TL teklifle yine Seyit Koca kazandı. Güreş ağası unvanını alan Seyit Koca altın kemerini taktı ve Başkan Tiryaki ile birlikte tribünleri selamladı. Bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Karapürçek Yağlı Güreşleri binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Sabahın erken saatlerinde tribünleri dolduran güreş severler heyecanla geçen müsabakaları büyük bir dikkatle izlediler. İzleyicileri coşturmak için hiç ara vermeden çalan davul ve zurna ekibi ise güreşlere ayrı renk kattı. Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Karapürçek Yağlı Güreşleri’ni izlemeye gelenlere gün boyunca ikramlar da yapıldı. Böyle bir etkinliği düzenlemesinden dolayı sık sık alkış alan Başkan Tiryaki, bundan sonraki yıllarda güreşlerin daha da iyi olması için çalışacaklarını söyledi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye, yağlı güreşlere olan desteğinden dolayı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından plaket verildi.