Sabri Sarıoğlu: Lige 3 Puanla Başlamak İsterdik; Ama Olmadı

Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, 2011-2012 sezonuna üç puanla başlamak istediklerini; ancak bunu gerçekleştiremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.


Sarı-kırmızılı takımın İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan Sabri, "Kazanmak için çalıştık. Üç puanla lige başlamak isterdik ama bunu gerçekleştiremedik. Belediyespor ummadığı bir anda öne geçti. Daha sonra kapanarak kontratağa döndü. Bizde bu kilidi açamadık. Sezonun ilk maçları zor olur. Gelecek maçlarda daha iyi bir Galatasaray izletiriz."
Sabri, hazırlık döneminde takım olarak gösterdikleri performansı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında gösteremeyince sahadan mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Sabri, Galatasaray'ın kaptanı olarak sahaya çıktığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Genç oyuncu, maça orta sahada başladığını daha sonra sağ bek olarak oyuna devam ettiğinin belirtilmesi üzerine, "Ben mevki ayrımı yapmam. Hocam nerde görev verirse orada elimden geleni yapmaya çalışıyorum."
Galatasaray'ın Çek futbolcusu Ujfalusi de, ilk maçların önemli olduğunu kazanmak istedikleri karşılaşmayı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Tecrübeli savunma oyuncusu, "İlk yarıya iyi başladık. Daha sonra golü yedik. Rakip arkaya yaslandı ve ikinci golü buldu. Kazanmak istediğimiz maçı kaybettik." diye konuştu.

Ujfalusi, lig maçları ile hazırlık maçlarının birbirleriyle karıştırmamak gerektiğini ifade ederek, "Takımdaki oyuncular mutlaka bireysel anlamda herkes daha fazla şeyler yapması gerekiyor." dedi.

Bir gazetecinin, "Maça sağ kanatta başladın, daha sonra stoper olarak tamamladın. Hangi mevkiide oynamak isterdin" sorusuna tecrübeli oyuncu, "Farklı pozisyonlarda oynayabiliyorum. Nerede oynayacağımıza teknik direktör karar verir. Birkaç pozisyonda oynayabiliyorum." diye cevap verdi.

Ujfalusi, liglerin ertelenmesi hakkında yorum yapmak istemediğini sözlerine ekledi.