Özbekistan, Umman’ı Tek Golle Geçti: 1-0

Özbekistan Olimpik Futbol Milli Takımı (U23), Londra 2012 Olimpiyatları Asya grup eleme maçları öncesinde Taşkent’te ağırladığı Umman’ı tek golle geçti.


Avustralya, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte B grubunda yer alan Özbekistan, 21 Eylül’de Taşkent’te Irak'la yapacağı grup ilk tur maçı öncesinde bugün Umman’ı konuk etti.

Bunyodkor’un karşılaşmalarını oynadığı Jar Stadı’nda yerel saatle 18:00’de (TSİ:16:00) başlayan karşılaşmanın tek gölü ev sahibi takım adına ilk yarıda geldi. Karşılaşmanın 14. dakikasında Özbekistan’dan Timurhoca Abdulhalikov rakip fileleri havalandırarak takımı 1-0 öne geçirdi.

İki takımın başa baş bir oyun sergilediği karşılaşmanın hem ilk ve hem de ikinci yarısının kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç Özbekistan’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Özbekistan gruptaki ilk resmi maçını ise 21 Eylül’de Taşkent’te Irak’la yapacak. Umman ise aynı tarihte Güney Kore’ye konuk olacak.

Grup maçları sonunda gruplarında ilk sırada yer üç takım Asya’yı temsilen direk Londra 2012’ye katılacak. Asya’dan gidecek dördüncü takım ise gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında yapılacak play off maçları sonunda belli olacak.