Japon Güreşçi, Kispetini Giydi Sahaya İndi

Ankara’nın geleneksel yağlı güreşlerine Japon güreşçi damgasını vurdu.

Bu yıl 21.’si düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri’nin arasında Japon güreşçi Kazumi Suzuki de mücadele etti. Çimlerin üzerine kispetini giyerek gelen Suzuki, küçük orta küçük sıklette yarıştı. Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Suzuki, Japonya’da da güreş sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Türkiye’ye gelmeden önce de yağlı güreşlere meraklı olduğunu belirten Suzuki, Japonya’nın geleneksel sporu sumoya göre yağlı güreşlerin daha keyifli olduğunu söyledi. Suzuki, sumonun dar bir alanda olduğunu ancak yağlı güreşlerin sumonun aksine geniş alanda ve çimlerin üzerinde olmasını beğendiğini ifade eden Japon güreşçi, Türkiye’de gerçekleştirilen diğer yağlı güreşlere de katılmak istediğini ifade etti.

Türkiye’de 2 yıl önce göreve başlayan 29 yaşındaki Japon güreşçi, çimlerdeki ilk mücadelesinde yenik ayrıldı. Ancak Japon yağlı güreşçi Suzuki, diğer güreşçilerin ve seyircilerin ilgi odağı oldu. Öte yandan yağlı güreşleri izleyenler arasında NATO’da görev yapan Amerikalı askerler de vardı. 93 yaşındaki eski bir güreşçinin de kispetini giyerek, çimlere çıkması izleyenler tarafından alkışlandı.
Tarihi Kırkpınar ve Elmalı yağlı güreşleriyle birlikte Türkiye'nin en önemli üç yağlı güreşi arasında sayılan Karapürçek Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanında ter döktü. Bu yıl 21’incisi düzenlenen güreşlere Türkiye’nin dört bir tarafından 800 sporcu katıldı.