Halterde Türkiye Şapiyonaya 4 Gümüşlü Başladı

Bugün Romanya'nın Başkenti Bükreş’te başlayan 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Şaziye Okur 3 gümüşle Avrupa 2.

’si oldu.
Podyuma ilk olarak çıkan 48 kilo sporcu Şaziye Okur, 3 gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. 53 kilodaki sporcu Ayşegül Çoban da silkmede 104 kg kaldırarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandırmayı başardı.

ŞAZİYE OKUR AVRUPA İKİNCİSİ
Şaziye Okur, koparmadaki ilk hakkına 73 kilo ile başladı. İkinci hakkında 75 kilo ve son hakkında da 78 kiloyu başarıyla kaldıran sporcu ikinci hakkında 79 kilo kaldıran Romen sporcu Elena Romona Andries’in ardından gümüş madalyanın sahibi oldu.

Genç sporcu Şaziye Okur, silkmede ise ilk hakkında 90 kilo kaldırırken, ikinci hakkında 95 kiloda başarılı olamadı. Son hakkında tekrar 95 kilo’ya giren sporcu, bu defa bu kiloda başarılı oldu ve gümüş madalya kazandı.
Silkmede son hakkında 96 kilo kaldırmayı başaran Romen sporcu Elena Romona Andries yine altın madalyanın sahibi oldu.


AYŞEGÜL ÇOBAN’DAN 1 GÜMÜŞ
Bugün mücadele eden ikinci sporcu 53 kiloda Ayşegül Çoban silkmede gümüş madalya kazandı.

Koparma kategorisinde büyük şanssızlık yaşayan sporcu Ayşegül Çoban, ilk hakkında 76 kilo denedi. 76 kilo'yu üç hakkında da şanssız bir şekilde kaldırmayı başaramayan sporcu Ayşegül Çoban, koparmada sıfır çekmiş oldu.
Koparmada Moldovalı sporcu Cristina Iovu 90 kilo ile birinci olurken, 83 kilo ile Rus sporcu Ksenia Maximavo 2., 80 kilo ile Rus sporcu Maria Lubina 3. oldular.
Silkmede ise ilk hakkında 98 kilo, ikinci hakkında 102 kilo ve son hakkında da 104 kilo'yu başarıyla kaldıran sporcu Ayşegül Çoban silkmede gümüş madalyanın sahibi oldu.
Silkmede birinciliği son hakkında 105 kilo kaldırmayı başaran Moldovalı sporcu Cristina Iovu elde etti. Silkmede üçüncülüğü ise Rus Sporcu Maria Lubina elde etti.

Toplamda ise birinciliği yine Moldovalı sporcu Cristina Iovu 195 kilo ile elde ederken, ikinciliği 181 kilo ile Rus Sporcu Maria Lubina ve üçüncülüğü de sporcu Ksenia Maximavo elde etti.