Fatih Terim: Kötü Başlangıçlar Olabilir

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başlarında bazen kötü takımların lige kötü başlangıç yapabileceklerini söyledi.


Sarı-kırmızılı takımın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli çalıştırıcı, maçı kazanan rakiplerini tebrik ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor oldukça iyi oynadı onları tebrik ediyorum. Hak edilmiş bir galibiyet aldılar. Bizim takım ilk 20 dakika iyi oynadı ondan sonra oyundan düşüş oldu. İkinci yarı toparlandık ancak bu durum beraberliği yakalamamıza yetmedi. Rakip bizden çok istedi ve kazanmasını bildi. Önümüzdeki Samsunspor maçıyla yavaş yavaş lig atmosferine gireriz. Hazırlık dönemi sona erdi." diye konuştu.

Terim, büyük takımların lige bazen böyle başlangıçların olabileceğini ve bu kötü durumu bir an önce atlatmak istediklerini kaydetti.

Terim, maçı kazanmanın moral olacağını ifade ederek, "Bizim gibi büyük camialar maçı kaybettiği zaman orada kalmamalı. Lig oldukça uzun bir maraton kazansak iyi bir moral olacaktı. Kimsenin istemediği beklemediği bir sonuç oldu. Sonucun her türlüsünü saygıyla karşılamak gerekiyor. Kaybederek başlamak hayal kırıklığı yaşatmış olabilir. Ama Galatasaray toparlanacaktır." dedi.

Bir gazetecinin "Liglerin ertelenmesi takımı nasıl etkiledi?" sorusuna ise başarılı teknik adam, "Biz zaten ligde dalgalanmaların olacağını söylemiştik. Daha da aynı dalgalanmalara uğrayanlar olacaktır. Ne olursa olsun daha baskılı oyunu forsa eden bir takım olmamız gerekiyor." cevabını verdi.

"Takıma iyi bir golcünün alınmasını istediniz. Gol yollarında Galatasaray sorun yaşar mı?" şeklindeki soruya Terim, "Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Elmander, Baros ve Sercan Yıldırım bizi ocak ayına kadar idare eder." diye cevap verdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, bazen teknik adamların maç içinde çok oyuncu değiştirmek isteği olduğunu ve Belediyespor maçınından bunlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin, "Bütün transferler Arda Turan'a endeksli yapıldı. Ancak lig başlamadan Arda transfer oldu. Bu takımı nasıl etkiler" sorusuna ise Terim, "Arda önemli bir oyuncu. O konuya dönmek Galatasaray'a bir şey kazandırmaz. O yüzden söyleyeceğim cümleler yanlış anlaşılabilir." diye cevap verdi.

Fatih Terim, Milan Baros'un performansından memnun olmadığı için oyundan çıkardığını açıkladı.

Tecrübeli teknik adam, kadroda yer alan yabancı oyunculardan memnun olduğunu sözlerine ekledi.