Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası dün akşam oynanan grup maçlarıyla başladı.

Şampiyonanın ilk gününde Türk Milli takımı Sırbistan'a 3-0 mağlup oldu.

10-18 Eylül tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti ile Avusturya'nın ortak organize ettiği şampiyona, dün yapılan grup maçlarıyla start aldı. 4'erli 4 grupta 16 takımın mücadele edeceği organizasyonda Türkiye, A Grubu'nda Sırbistan, Slovenya ve Avusturya ile karşılaşıyor.

2011 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası (A) Gurubu ilk maçında Türkiye, Sırbistan'a 3-0 yenildi. Viyana Stadhalle Spor Kompleksi'nde Maça iyi başlayamayan milliler, ilk seti 25-16 geride tamamladı. İkinci seti de Sırbistan 25-18 alarak durumu 2-0'a getirdi. Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette oyunun kontrolünü elinde bulunduran Sırbistan, bu seti de 25-20 yaparak karşılaşmayı 3-0 kazandı ve A Grubunda iddialı konuma geldi

Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ay-yıldızlıların kaptanı Sinan Cem Tanık, Sırbistan'ın güçlü bir takım olduğunu kabul etmeleri gerektiğini söyleyerek, "Biz yine de maçı almayı umuyorduk. Serviste zorlandığımız için rakibimize yenildik" dedi

Kaptan Tanık, hatalarından ders çıkararak ev sahibi Avusturya ile Pazar günü akşam oynayacakları ikinci maçı alıp guruptan çıkmayı amaçladıklarını söyledi.

A grubunda Avusturya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye mücadele ediyor. Türkiye, gruptaki ikinci maçını bu akşam TSİ 21.10'da Avusturya ile yapacak. Türkiye pazartesi üçüncü maçını Slovenya ile TSİ 15:30'da yapacak. Gruplarında 2. ve 3. sırayı alanlar ise aralarında play-off maçları oynayacak.

2011 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası Milli takım kadrosunda şu oyuncular yer alıyor: "Aslan Ekşi, Selçuk Keskin, Ahmet Pezük, Kemal Kayhan, Erhan Dünge, Sinan Cem Tanık, Emre Batur, Halil İbrahim Yücel, Ender Kıdoğlu, Burutay Subaşı, Serhat Coşkun"

Kaynak: İHA