Antalyaspor "uğurlu" Başladı

Süper Toto Süper Lig'in ilk maçında Medical Park Antalyaspor kendi sahasında Gaziantepspor'u 1-0 mağlup ederek lige 3 puanla başladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde başlangıçların zor olduğunu belirterek, final paslarını yapamadıkları için mağlup olduklarını söyledi. Kafkas şöyle konuştu, "Lige her başlangıç zordu. Bugün bizim içinde zor oldu. Oyunun genelinde üstündük. 78. dakikada Antalyaspor golü buldu. Oyunun genel kontrolü bizdeydi. Final paslarını iyi yapamadık. Erken gol şansı bulamadık. Başlangıçlar kolay olmuyor. Aslında lige hazırdık. Önümüzdeki ikimaçımızı içeride oynayacağız. O maçlara bakacağız. Antalyaspor'u galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum." Gaziantepspor'lu futbolcu Serdar Kurtuluş da "Takım olarak lige iyi hazırlandık. UEFA'da maçlar oynadık. Bugün iyi oynadık. Yan toptan gol yedik. İlk maçlar zordur. Lige iyi başmak istiyorduk ama olmadı. Girdiğimiz pozisyonlar vardı olmadı. Lig daha yeni başladı. Önümüzdeki ki maçı kazanarak toparlanma sürecine gireceğiz" dedi

Gaziantepspor'lu futbolcu İvan De Souza, Antalyaspor'un ligde her zaman kendilerine zorluk çıkardığını belirterek, "Bugünde Antalyaspor bizi zorladı. Maçın genelinde biz üstündük. Gol pozisyonlarımız vardı. Ama atamadık. Son dakikalarda bireysel bir hatamızdan gol yedik. Futbolda oluyor böyle şeyler. Bundan sonra önümüzdeki maçlarda bulduğumuz pozisyonları gole çevirmek için çalışacağız. Üstün oynadığımız bir maçta yenilmek bizi üzdü" diye konuştu.

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, lige galibiyetle başladıkları için mutlu olduğunu söyledi. Ligin en iyi takımlarından birine karşı oynadıklarını söyleyen Özdilek, "Bu anlamda oyun planımız stratejikti. İyi bir takım vardı karşımızda. İlk önce onları durdurup çabuk oyuncularımızla gol pozisyonu üretmeye çalıştık. Ve pozisyonlarımız olmaya başladı. İki takım istediği oyunu sahaya iyi yansıtamadı. Sahada mücadele anlamında vazgeçmeyen, pes etmeyen bir Antalyaspor vardı. 3 yıldır buradayız. Heplige başlarken ilk maçlarımızı kaybetmiştik. Tabi ki bugün kazanarak lige moralli başlamak güzeldi. Bizim ligdeki rakiplerimizden birisi Gaziantepspor'du. Galibiyetle başlamak güzeldi. Ortaya koydukları oyundan dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim için Antep maçı bitti. Önümüzdeki maçta Kayserispor'u yenmek istiyoruz. Her geçen hafta taraftarlarımıza daha iyi bir takım seyrettirmek istiyoruz. Kazandığımız için mutluyuz" diye konuştu

Özdilek, ligde en az yabancıyla oynayan bir takım olduklarını hatırlatarak, "Ligde en az yabancıya sahip takımız. Minev, sakatlığından dolayı yoktu. Bizim için yabancı Türk oyuncu ayrımı yok. Lig uzun bir maraton. Bizim değişmeyen düşüncemiz başlamak önemli ama ligin sonunu getirmek daha önemli. Bizim için önemli olan takım olgusunu sahaya yansıtmak. Sakat oyuncularımız geldiği zaman daha iyi bir takım olacağız. Bütün oyuncuların hem bedenen hem zihnen hazır olmasıdır. Bunun için çalışıyoruz" ifadelerinikullandı.

Medical Park Antalyaspor kalecisi Ömer Çatkıç ise, "Lige galibiyetle başladık. Bunun için mutluyuz. Galibiyetle geri dönmek çok güzeldi. Bundan önceleri lige galibiyetle başlayamamıştık. Bizim için ligin ilk maçını kazanmak önemliydi. Kazandığımız için mutluyuz. Sahada kazanmak adına her şeyi yaptık" şeklinde konuştu. Medical Park Antalyaspor'lu futbolcu Ali Tandoğan, "Çok çok iyi oynayabilirdik. Hazırlık maçlarındaki oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Galibiyet bize moral oldu. Futbolda 3 puan almak önemli. Bize yakışan futbolu oynadık, İkinci yarı daha iyi mücadele edip golü bulduk. Takımımızı hem görsel hem de oyun olarak öne çıkarmalıyız. İlk maçlar önemlidir. Sürekli atağa çıktığım zaman karşımdaki oyuncuyu kaçırmamak adına bugün fazla ileri çıkmadım. Önemli olan öncelikle kazanmaktı. Ama ilerleyen maçlarda beni dahaçok ileride görebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA