Alaplı’da Başpehlivanlığı Osman Aynur Kazandı

Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde 26.

Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivanlığı, finalde Gökhan Arıcı’yı yenen Osman Aynur kazandı.
Alaplı’da bu sene 26.'sı düzenlenen geleneksel Yağlı Güreşler çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Güreşlerde ipi göğüsleyen Kırkpınar 2006 Başpehlivanı ve son olarak Zonguldak'ın merkeze bağlı Kozlu beldesi, Dağköy köyünde düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri ve Dağköy Yayla Şenlikleri'nde başpehlivanlığı kazanan Osman Aynur oldu. Güreşlerde rakiplerine üstünlük sağlamak isteyen güreşçilerin yaptığı hareketler zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu.
Güreş sahasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile yapılan açılışın ardından Kuran’ı Kerim ve hayır duası okundu. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşlerinin temelinin rahmetli Ahmet Zeki Atalay tarafından atıldığına işaret etti.
Çimenoğlu konuşmasında “ Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. İyi ki bu organizasyonu başlatmış ve ilçemize çok güzel bir gelenek kazandırmış. Bu yıl mevcut tribünlerimize yeni tribünler ekledik, tribünlerin üzerini kapattık, hem de güreş sahamızı büyüttük. Çevresini de güvenli hale getirdik. Bu güreş sahamıza önümüzdeki yıllarda çok daha fazla yatırımlar yapacağız. Burayı Kırkpınar’dan sonra ikinci bir güreş organizasyonu değil, Kırkpınar’a eşit bir organizasyon ve Kırkpınar’a eşit bir güreş sahasına dönüştüreceğiz. Artık Türkiye’de yağlı güreş deyince akla Kırkpınar’dan sonra Alaplı gelecek. Bunu da tüm Alaplı halkıyla birlikte hep beraber yapacağız. Ben bu güreşlere emeği geçen herkese Alaplı halkı ve güreş severler adına çok teşekkür ediyorum." dredi.
Küçük boy kategorileriyle başlayan 26. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 13 boyda toplam 354 güreşçi katıldı. 30 başpehlivanın katıldığı başpehlivanlık güreşlerinde, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin son başpehlivanı Ali Gürbüz, rakibi Osman Aynur’a üçüncü turda yenilerek elendi.
Finalde ise, yarı finalde Ali Rıza Kaya’yı yenen Osman Aynur ile Ali Mehmet Yeşilyeşil’i yenen Gökhan Arıcı karşılaştı. Osman Aynur rakibini yenerek, 26. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Rıza Kaya üçüncülüğü paylaştı.
Başpehlivanlara madalyalarını, kupalarını ve hediyelerini Zonguldak Vali Yardımcısı ve Alaplı Kaymakam Vekili Ekrem Aylanç, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve diğer protokol mensupları verdi. Bu arada Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Güreş Ağası Aydın Semerci’ye yağlı güreşe katkılarından dolayı Güreş Federasyonu adına Vali Yardımcısı ve Alaplı Kaymakam Vekili Ekrem Aylanç tarafından plaket takdim edildi.
Güreşlerinin sonuçlanmasının ardından gazetecilere bir açıklama yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, güreşe Kırkpınar’daki bütün başpehlivanlar katıldığını ifade ederek, “ Bugün çok gururlandım, çok umutlandım. Buraya gelen bütün başpehlivanlar bana teşekkür ettiler. Türkiye’de çok sayıda yerde güreş yaptıklarını ama Alaplı’daki gibi güzel bir sahada ilk defa güreştiklerini söylediler. Bu bizi çok mutlu etti. Güreş severlerin hepsi bu yıl oturarak güreş seyretti. Çok güzel bir güreş oldu. Bütün güreş severlere, pehlivanlarımıza, güreş komitemize, belediye çalışanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Dereceye giren güreşçilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Alaplı adını hem tüm Türkiye’ye hem de tüm dünyaya duyuracaktır. Bu kadar da iddialıyım. Seneye çok daha güzel bir organizasyon yapacağız. Şunu da özellikle ifade etmek istiyorum ki, benim de bu güreş organizasyonunda büyük emeklerim var yıllardan beri. Bu yüzden kendime, bir de ayrıca, bu güreşlerin bu yıl yapılmasında en büyük emek sahibi olan Güreş Ağamız Aydın Semerci’ye teşekkür ediyorum. Güreş Ağası Aydın Semerci, bu güreşlerin yapılmasında maddi ve manevi olarak elinden gelen tüm fedakarlığı yaptı.” dedi.

26. Geleneksel Alaplı Yalı Pehlivan Güreşleri’nde, toplam 13 boyda dereceye giren pehlivanlar şöyle:
BAŞ: 1. Osman Aynur, 2.Gökhan Arıcı, 3. Mehmet Yeşilyeşil, Ali Rıza Kaya
BAŞALTI: 1. İsmet Özmetin, 2. Mehmet Alabacak, 3.Ercan Demir, Mehmet Taşcı
BÜYÜKORTA: 1. Feridun Çatak, 2. Faruk Koca, 3.Hasan Zeybek, Gazanfer Kahveci
KÜÇÜKORTA BÜYÜK: 1. İsmet Açıkgöz, 2. Oğuz Kara, 3. Mustafa Seçim, Enes Özcan
KÜÇÜKORTA KÜÇÜK: 1.Ünal Ünlü, 2.Hasan Borucu, 3. Ali Özdemir, Sezgin Kenanoğlu
DESTE BÜYÜK: 1. Uğur Taşdaş, 2. Enes Yanık, 3.Ahmet Ercan, Turgay Gümüşyaba
DESTE KÜÇÜK: 1. Kürşat Şevki Korkmaz, 2. İbrahim Altıntaş 3.Hüseyin Gümüşalan, Mahmut Yüksel
AYAK: 1. Rıdvan Kaya 2. Rahmi Balcıoğlu 3. Yıldıray Akın, Oğuzhan Bozkurt
TOZKOPARAN: Abdülrefik Öner 2. İsmail Çırak 3. Turan Benli, Ersin Özmetin
TEŞVİK II : 1. Ramazan Sarı 2. M.Alparslan Temizce 3. Yunus Emre Yaman, İlkcan Al
TEŞVİK I: Alparslan Tekmen, 2.Mutlu Demirbaş, 3.Saffet Gültekin, Eyüp Özçakır
MİNİK II: 1. Kadir Kork, 2. Ali İzzet Basri Çavdar 3. Emre Uludağ, Kemal Tekmen
MİNİK 1 : 1. Faruk Oğuz 2. Sefa Yılmaz, 3. Resul Uyar, Aziz Kork