Abdullah Avcı: Rakibin Direncini Kırınca Maçı Kazanmasını Bildik

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'ın direncini kırınca maçı istedikleri gibi yönlendirdiklerini ve sahadan galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.


Takımın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, rakiplerinin ilk başlarda etkili oynayacaklarını bildiklerini ve bunu da pas trafiği ile kırdıklarını belirterek, "Rakip geçen yılki kötü performansın ardından yenilen teknik heyet ve kadrosuyla karşımızdaydı. Çok iyi oyuncular aldılar. İlk maçlarında coşkulu oynayacaklarını biliyorduk. 25 dakikada baskıyı kırdık. Daha sonra oyunun kontrolü bize geçti. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Böylesine maçları güçlü olanlar değil kazanabileceğine inananlar kazanırdı. Bizde oyuncularımla bunu gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta başka güçlü bir takım Trabzonspor ile oynayacağız artık o maça konsantre olacağız." diye konuştu.

Abdullah Avcı, Galatasaray'ın iyi bir kadrosunun bulunduğunu ve şampiyonluğu kovalayacak takım olduğunu ifade ederek, "Büyük takımlar için her zaman ilk maçlardan zordur. Bu nedenle ilk maçların büyük takımlarla olması bir avantajdır. Biz de bunu kullandık ve maçı kazanmasını bildik." dedi.

Başarılı çalıştırıcı, bu yıl gerek ligden gerekse de Türkiye Kupası'ndan Avrupa Kupaları'nı katılmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini kaydetti.