Su Kayağı Şampiyonası Birinciliklerini Alman ve Belaruslu Sporcular Kazandı

Üç gündür Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde devam eden Kablolu Su Kayağı Avrupa Şampiyonası sona erdi.

Şampiyona da birincilikleri Beyaz Rusya ve Alman sporcular göğüsledi.
Sporcular Şampiyonaya 11 ülkeden 70 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilk gününde slalom dalında Alman kayakçı Simon Herrmann, 9 metre 75 santimlik atlayış ve 6 kapı açması ile yeni dünya rekorunun sahibi oldu.
Şampiyona sonunda Slalom bayanlarda Alman kayakçı Jana Wittenbrock, slalom erkeklerde Almanya'dan Simon Herrmann birinci oldu. Trick bayanlar kategorisinde Beyaz Rusya (Belarus)'dan Mariya Veramchuk, tirick baylarda Beyaz Rusya'dan Nikita Papakul birinci geldi. Atlama dalı bayanlarda ise Beyaz Rusya'dan İryna Turets, atlama dalı erkeklerde ise Beyaz Rusya'dan Siarhei Bushyn birinci gelmeyi başardı.
Alman kayakçı Simon Herrmann yeni dünya rekonu Türkiye'de kırmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Slalom dalında dünya rekoru sahibi ve şampiyona birincisi olmaktan Almanya'ya sevinçle dönmenin heyecanı içinde olduğunu belirten Herrmann, son dünya rekorunun 14 yıl önce Polonya'da Slovakyalı kayak sporcusu Alexander Graw tarafından kırıldığını kaydetti. Herrmann sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni dünya rekoru sahibi olmaktan çok mutluyum. 6 yıldır dünya rekorunu kırmak için Almanya'da çalışma yapıyordum. Dünya rekorunu Türkiye'de kırdığım için çok sevinçli ve mutluyum. Dünya rekorunu kırmada Antalya bana çok şanlı geldi. Kayak kaymak için önümüzdeki aylarda yeniden Manavgat'a geleceğim."
Hip-notics Kablolu Su Kayağı Parkı Sahibi Metin Levi, 11 ülkeden 70 sporcunun katılımı ile Manavgat'ta Avrupa Kablolu Su Kayağı Şampiyonası yapmanın onur ve kıvancını yaşadıklarını kaydetti.