Sincar: Su Kayağı Milli Takımı İle Su Sporlarında Dünyada Daha Etkin Olacağız

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu(TSSF) Başkan Yardımcısı Bedri Sincar, Antalya`nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesinde yapılan Kablolu Su Kayağı Avrupa&Afrika Şampiyonası(IWWF) sonrası Türkiye Su Kayağı Milli Takımı`nı oluşturacaklarını söyledi.


11 ülkeden 70 sporcunun katılımı ile Manavgat`ta yapılan şampiyonanın Türkiye`yi su sporları yarışlarında dünya gündemine taşıyacağını belirten Bedri Sincar, su kayağı sporunun ülkede yeni yeni yaygınlaşmaya başladığını dile getirdi.
Kablolu su kayağının çevre dostu bir spor dalı olduğunu belirten Sincar, elektrikle çalıştığı için çevreyi egzoz, yağ ve türevi atıklarla kirletmediği için her kayak operasyonu sonrası suya yılda 9 ton oksijen kazandırdığını kaydetti.
Avrupa ülkeleri Almanya`da 70, Fransa`da 13, İngiltere`de 11, Hollanda`da 11 ve İspanya`da 4 kablolu su kayağı tesisinin bulunduğunu aktaran Sincar, dünya genelinde bulunan 150 tesisin 5`nin Türkiye olduğunu ifade etti.
Sincar, "Su kayağı sporu ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyor. Ülkemizde Manavgat`ta yapılan Kablolu Su Kayağı Avrupa&Afrika Şampiyonası sonrası hızlı bir şekilde Türkiye Su Kayağı Milli Takımı`nı oluşturacağız. Yapacağımız tanıtımlarla ülkemizi su sporlarında cazip ülke haline getireceğiz. Ülkemizdeki tesislerimizin hepsi dünya standartlarında. " diye konuştu.
Su kayağı sporunda dünyada lider ülkenin Almanya ve İngiltere olduğunu belirten Sincar, İngiliz Su Kayağı Federasyonu`na kayıtlı 10 bin lisanslı sporcunun bulunduğunu kaydetti.
Türkiye`ye ikinci defa kablolu su kayağı yarışlarına gelen ,2007, 2008 ve 2009 Avrupa Kablolu Su Kayağı şampiyonası birincisi bayan sporcu Avusturyalı Bianca Schall, kız kardeşi Nadine ile birlikte 7 yıldır profesyonel su kayağı sporu ile uğraştıklarını söyledi.
Aynı zamanda kız kardeşi Naine ile birlikte Avusturya Su Kayağı Milli Takımı sporcusu olduklarını belirten Schall, kablolu su sporu yapımının İngiltere, Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Fransa, Lüksemburg ve Çek Cumhuriyeti`nde çok yaygın olduğunu ifade etti.

Kablolu su kayağı yarışları için Türkiye`ye ilk defa geldiğini belirten Slovakyalı Mıroslan Hribik ise Manavgat`ta 200 dönüm üzerine kurulan yapay gölde su kayağı yapmaktan çok memnun kaldığını dile getirdi.