Samsunspor, Süper Lig'e Galibiyetle Başladı

82 Dilaver), Selim (7), Fink (8), Dominguez (8)(Dk. 90 Macedo), Ekıgho (7)(Dk. 63 Savaş 4), Bance (6)
Gençlerbirliği: Özkan (5) - Mehmet (5), Aykut (6), İhsan Burak (5), Efşan (4)(Dk. 40 Randall 6), Cem (5), Soner (5)(Dk. 75 Harbuzi 3), Oktay (6), Yasin (5), Hurşut (6), Mununga (4)(Dk. 63 Zec 5)
Goller: Dk. 15 Bance, Dk. 23 Dominguez, Dk. 38 Ekıgho (Samsunspor) - Dk. 53 Randall, Dk. 89 İhsan Burak (Gençlerbirliği)
Sarı Kart: Ekıgho, Savaş (Samsunspor), Yasin (Gençlerbirliği)

Süper Toto Süper Lig'in ilk maçında kendi evinde Gençlerbirliği’ni konuk eden Samsunspor, rakibini 3-2 mağlup etti.

Mustafa Kemal Abitoğlu'nun yönettiği karşılaşmada Karadeniz ekibi, maç sonunda 3 puanın sahibi oldu. Samsunspor'un gollerini Bance, Dominguez ve Ekigho atarken, Gençlerbirliği'nin gollerini ise Randall ve İhsan kaydetti.

Ondokuz Mayıs Stadyumu'nda oynanan müsabakaya Samsunspor hızlı başladı. 9'uncu dakikada defansın arkasına atılan topla buluşan Bance, ceza sahasına girerken sert vurdu, meşin yuvarlak kalecide kaldı. 12'inci dakikada ani gelişen Gençlerbirliği atağında Oktay'ın cezasına yerden yaptığı ortada topla buluşan Mununga'nın vuruşu kaleci Ahmet Şahin'den döndü.

Dönen topu bu kez kafayla yine Mununga tamamladı. Ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 15'inci dakikada Fink'in defansın arkasına attığı topla buluşan Bance, yerden düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 23'üncü dakikada Fink'in pasında ceza sahasında topla buluşan Dominguez'in plasesinde top ikinci kez ağlara gitti.

35'inci dakikada defansın uzaklaştıramadığı topa yaklaşık 25 metreden Selim çok sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 38'inci dakikada ani gelişen Samsunspor atağında ceza sahası dışında iki kişi arasında topla buluşan Ekıgho'un düzgün ve sert şutu ağlara gitti: 3-0. Karşılaşmanın ilk yarısını Samsunspor 3-0 önde kapadı.

53'üncü dakikada kazanılan serbest vuruşu Randall kullandı. Barajı geçen top ağlarla buluşarak skor 3-1 oldu. 61'inci dakikada Hurşut'un ceza sahası dışında çektiği sert şutu az farkla auta gitti. 69'uncu dakikada Randall'ın sert şutu üstten az farkla auta gitti.

77'inci dakikada Bance'nin pasında ceza sahası dışında topla buluşan Savaş'ın sert şutu yandan auta çıktı. 89'uncu dakikada Randall'ın kullandığı kornerden gelen topa iyi yükselen İhsan Burak kafayı vurarak skoru 3-2 yaptı. Ancak bu gol konuk takıma yetmedi ve karşılaşmayı Samsunspor 3-2 kazandı.

Maç sonunda değerlendirmede bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Samsunspor’a Süperlig’de başarılar diledi.

Lige 3 puanla başlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Çapa, "İlk maçımızı galibiyetle bitirmek isterdik; ama olmadı. 10 günde iki farklı Samsunspor gördük. Son haftalarda yaptıkları transferle çok değişik bir Samsunspor sahaya çıktı. İlk yarıda çok kötü bir Gençlerbirliği izledik. Bance'yi Belçika liginden tanıyorum. Çok kaliteli bir forvet. Önlem almıştık ama Bance'yi engelleyemedik. Milli takım giden ve eksik oyuncularımızın olması da bizi etkiledi. Normal oyun sitilimizle sahaya çıktık. Beraberliği yakalayabilirdik ama olmadı. Samsunspor’a başarılar dileriz." dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Vlademir Petkoviç ise, karşılaşmanın ilk yarısında olağanüstü bir performans sergilemelerine rağmen ikinci yarıda aynı oyunlarını sürdüremediklerini vurguladı.

Perkoviç, "İlk yarıda çok iyi oynadık. Fazla bir mükemmellik vardı. İkinci yarıda topa hakim olamadık. Biraz daha topa sahip olsaydık, pas trafiğini daha iyi yapabilseydik çok farklı olurdu. Sonuç itibariyle 3 puan bizim için çok iyi oldu. İyi bir başlangıç yaptık. Arkaya dönüp baktığımızda bir hafta içinde aldığımız futbolcuların takıma katkısı iyi oldu. Ancak takım olma yolunda eksiklerimiz var. Çok çalışıp en kısa zamanda bu eksikliklerimizi kapatmalıyız." ifadelerini kullandı.