Mp Antalyaspor Yönetcileri Taraftarı Uyardı: Küfür Edene Hapis Var

Medical Park (MP) Antalyaspor`un taraftardan sorumlu yöneticisi Salih Peker, taraftar derneklerini yeni sezon öncesinde uyardı.

Taraftar dernekleri başkanlarına 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili brifing veren Salih Peker, bu yasayla
artık taraftarlara, şiddete karışmaları ve küfür etmeleri halinde hapis, adli para ve stadyulara giriş yasağı gibi yaptırımların uygulanacağını hatırlattı.
Antalya Özel Güvenlik Görevlileri Kafeteryası’nda gerçekleştirilen toplantıya Salih Peker`in yanısıra, MP Antalyaspor Hukuk Danışmanı Avukat Cenk Soyer, Polis Merkezi Spor Güvenliği Brim Amiri Ekrem Tosun, MP Antalyaspor maçlarından sorumlu yarbay Uğur Özaçık, Binbaşı Levent Çimen de katıldı.

Çıkartılan bu yasa ile futbolda artık herkesin kurallara uygun bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyleyen Peker, “Taraftarlara artık maçlarda çok büyük sorumluluklar düşüyor. Zira sistem, suçu mümkün olduğu kadar kişiselleştirerek failleri ortaya çıkarmaya ve cezalandırmaya yönelik şiddete neden olan taraftar veya taraftar gurubunu ağır hapis ve para cezası ile karşı karşıya bırakabilecek.” dedi.

MP Antalyaspor Hukuk Danışmanı Avukat Cenk Soyer ise kırmızı-beyazlı kulübün geçen yıl küfür, stadyuma yakıcı ve yanıcı madde getirme gibi nedenlerden dolayı 280 bin TL civarında para cezası ödediğini ifade ederek, taraftardan yeni sezonda takıma zarar verecek davranışlardan kaçınmalarını istedi.