Katibim Dostluk Kupası’nı Ulusal Basın Kazandı

Bu yıl 23’ncüsü düzenlenen Uluslararası Kâtibim Festivali kapsamında yapılan Dostluk Kupası’nı Spor Basını kazandı.

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri ile basın mensupları arasında düzenlenen Dostluk Kupası karşılaşması büyük bir çekişmeye sahne olurken müsabakayı 7-6’lık sonuçla spor basın mensupları kazandı.

Aralarında STV Spor Müdürü Mehmet Şeyho, İHA Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Türkiye gazetesi eski spor müdürü Sadık Söztutan, TSYD İstanbul Şube Başkanı ve Türkiye gazetesi Spor Müdürü Naci Arkan, Bugün gazetesi Spor Müdürü Ahmet Konanç, Yeni Şafak Spor Müdürü Erhan Köknar, Türkiye gazetesi spor yazarı Hasan Sarıçiçek, Cem Buba, Kanal7 muhabiri Harun Şen, STV Anahaber sunucusu Kemal Gülen, Spor Bakanı Suat Kılıç’ın danışmanı Muttalip Yerlikaya ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in danışmanı Şükrü Kanber gibi önemli isimlerin bulunduğu basın mensupları, takım kaptanlığını Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın yaptığı Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleri’ne karşı karşılaşmanın son saniyelerinde bulduğu golle 7-6 üstünlük sağladı.

Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, son derece zorlu bir karşılaşma sonunda basın mensuplarının tecrübeli ayaklarına yenik düştüklerini ancak mücadelenin dostluk, centilmenlik ve neşe içinde geçmesinin kendileri açısından daha önemli olduğunu vurguladı.
Mustafa Kara ayrıca geçtiğimiz yıla kadar Kültür ve Sanat Festivali olarak düzenlenen Katibim Şenlikleri’nin bu yıldan itibaren sportif müsabakaların da yoğunluğunu göz önüne alarak Kültür Sanat ve Spor Şenliği’ne dönüştürdüklerini ifade etti.
Sporun Katibim Şenliği’ne ayrı bir güzellik ve ilgi getirdiğinin de altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı, bundan sonraki yıllarda Katibim Festivali’nde basına özel ayrı bir etkinlik yapacaklarını, böylelikle sporun gündem yoğunluğu nedeniyle bir araya gelemeyen spor basınının temsilcilerini de kaynaştırma ve bir araya getirme misyonu üstleneceklerini söyledi.

Bu arada 23. Uluslararası Kâtibim Festivali kapsamında, yarın Harem Sahil Yolu’nda Halk Koşusu ile Kız Kulesi önünde Yüzme Yarışması düzenlenecek. Her iki etkinliğe toplam 700’e yakın sporcu katılacak.