Fıla Başkanı Martinetti: Organizasyonun Çok Başarılı Geçeceğine İnanıyorum

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, 12-18 Eylül`de İstanbul`da gerçekleştirilecek 2011 Dünya Güreş Şampiyonası`yla ilgili olarak, "Organizasyonun çok başarılı geçeceğine inanıyorum.

" dedi.

Sinan Erdem Spor Kompleksi`nde 2011 Dünya Güreş Şampiyonası`yla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına FILA Başkanı Raphael Martinetti, FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, Federasyon Başkanı Bekir Çeker, katıldı.

FILA Başkanı Martinetti, yaptığı açıklamada organizasyona emek veren herkese teşekkür ederek, "Türkiye güreşte dünyanın sayılı 3-4 ülkesinden birisi. Organizasyonun çok başarılı geçeceğine inanıyorum.`` diye konuştu.

Şampiyonaya 105 ülkeden 900`e yakın sporcunun kayıt yaptırdığı bilgisini veren Martinetti, şampiyonada sıkletlerinde ilk 6 sırayı elde edecek sporcuların 2012 Londra Olimpiyatları`na katılma hakkını elde edeceğini aktardı.

Martinetti, İsrail`den orgnazisyon öncesinde herhangi bir güvenlik talebi olup olmadığı yönündeki bir soruyu da yanıtladı. Martinetti, şöyle konuştu: "İsrail, FILA`dan özel güvenlik talep etmedi. Güreş bir mücadele sporu ama bizimki dostça bir mücadele. Hiç bir olay ve sorun yaşanacağına inanmıyorum. Zaman zaman İranlı sporcularla İsrailli sporcuların müsabakalarının öncesinde, sporcular gerektiği durumlarda tıbbi rapor alıp karşılaşmaya katılmamayı tercih edebiliyorlar; ama bu organizasyon olimpiyat oyunları öncesinde çok önemli görüldüğü için burada böyle de bir sorun yaşanacağına inanmıyorum.``
Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ise şampiyonada dağıtılacak kupa ve madalyalar hakkında bilgi verdi. Çeker, madalyalarda ``aslan`` sembolü ile Selçuklu ve Osmanlı motiflerinden izler taşıdığını dile getirerek, ``İsabetli tercih yaptığımızı düşünüyorum.`` ifadesini kullandı.

Bu arada şampiyonada birinci olacak takım, 21, ikinci olan takıma 17,5, üçüncü olacak takıma da 15 kilogram ağırlığında kupalar verileceği belirtildi.