Erzurum, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak

Dünya kış ve kayak sporları merkezi olma yolunda önemli mesafeler alan Erzurum, 2012 Dünya Zihinsel Engelliler Kayak Şampiyonası`na ev sahipliği yapacak.


Dünya Özel Sporcular Federasyonu Alp Disiplini Teknik Direktörü Riccardo De Infanti, Kuzey Disiplini Teknik Direktörü Hideki Arai ile Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gündal Gümüş Palan Otel`de ortak basın toplantısı düzenledi.
Teknik heyet, 27 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında Dünya Zihinsel Engelliler Kayak Şampiyanası`nın Erzurum`da düzenlenmesine karar verdiklerini açıkladı. Şampiyonaya 15 ülkeden 100 sporcu katılacak. Arai, Erzurum`daki kış ve kayak tesislerinin mükemmel olduğunu bu nedenle 2016 Dünya Kayak Şampiyonası`nın Erzurum`da gerçekleştirilmesi için teklifte bulunacaklarını da belirtti. Riccardo De Infani, Erzurum`daki kayak tesislerinde hayran kaldıklarını söyledi.

Infani, kayak pistlerinin mükemmel olduğunu ve Erzurum`un 2012 Zihinsel Engelliler Kış Oyunları`na şimdiden hazır olduğunu belirterek, "Erzurum`da çok yoğun iki gün geçirdik. Tesisleri gördük etkilendik. Eminim ki siz bizim oyunlarımız için hazırsınız. Pistler çok mükemeldi." dedi.
Hideki Arai, Dünya`da zihinsel engellilerin spor yapabileceği bir çevrenin yeteri kadar bulunmadığını ifade etti. Arai, Erzurum`un zihinsel engellilere yönelik dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Erzurum`un böyle şampiyonaya ev sahipliği yapacağı için çok mutluyum. Bu iki günde gördüğüm tesislerden çok etkilendim. Dünya`nın buraya akacağına inanıyorum, bunu hissediyorum. Erzurum 2016 Dünya Kış Olimpiyatlarına organize edebilir, buna ev sahipli yapabilir bunu Dünya Zihinsel Engelliler Federasyonu olarak ilgili birimlere teklif olarak götüreceğiz." diye konuştu.
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gündal Gümüş, Türkiye tarihinde ilk defa Dünya Zihinsel Engelliler Kayak Şampiyonası`nın Türkiye`de ve Erzurum`da gerçekleştirilecek olmasından memnunluk duyduklarını ifade etti.