Ahmet Arslan Yarın, Arnavutluk'ta Şampiyonluk İçin Koşacak

Red Bull sporcusu Ahmet Arslan yarın, Arnavutluk'ta düzenelencek olan 27.

Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda şampiyonluk için koşacak.
35 ülkeden 300 atletin katılacağı 27. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda favorilerden biri olarak gösterilen Ahmet Arslan yarıştan önce şunları söyledi:
''Haftasonu Dünya Şampiyonası koşacağım. Bu benim için önemli bir olay. 2011'de koşacağım en önemli yarışlardan birisi. Parkur özellikleri biraz değişik. İnişli çıkışlı bir parkur. Dolayısıyla yarış bir dağ koşusu için basit bir parkurda yapılacak. Ben en iyi dereceyi elde etmek için yarışacağım.
Buradaki amacım kürsünün basamaklarından birinde yer almak.Şampiyonluk olması en iyi dileğim olur ama ikincilik üçüncülük de olabilir. En önemli rakiplerim Ugandalılar ve Eritreliler. Etiyopya ve Kenya asıllı atletler var. Çok hızlı ve dayanıklı vücut yapıları var. Geçmiş yıllardaki en önemli rakiplerim bunlardı.
Avrupa'dan rakibim çok fazla yok gibi. Sürekli Avrupalılarla koşuyorum. Dünya Şampiyonası için daha ciddi hazırlıklar oluyor. Parkurun inişli çıkışlı olması rakiplerimi daha avantajlı hale getiriyor. Ben çıkışlarda çok daha avantajlıyım. Yine de iyi bir yarış geçirecek şekilde hazırlandım.''