Orhun Ene: Çok İyi Oynadık

A Milli Basketbol Takımı`nın Başantrenörü Orhun Ene, Büyük Britanya maçının ardından yapılan basın toplantısında rakipleri karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.


Litvanya’da devam eden 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Büyük Britanya’yı 90-61 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam eden A Milli Takım’da başantrenör Orhun Ene, maç sonu yapılan basın toplantısında Büyük Britanya karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Hazırlık dönemi ve dünkü Portekiz maçı da dahil olmak üzere bugün ilk kez bir maçı baştan sona hem hücumda hem de savunmada bu kadar iyi oynadıklarını da belirten Ene, şöyle konuştu:
``Bu şekilde oynamazsak hedefimize ulaşamayacağımızı biliyoruz. Büyük Britanya dün Litvanya karşısında çok iyi oynadı ve maçın sonuna kadar büyük efor sarf etti. Biz ise dün daha rahat bir maç oynadık ve bugünkü maça daha dinç çıktık. Şu ana kadar yapmamız gerekeni yaptık. Ama ekstra bir şey başarmış değiliz. Üst tura taşıyacağımız puanlar, bundan sonraki maçlardan alacağımız galibiyetlerle gelecek.”
Yarın Litvanya ile çok zorlu bir maça çıkacaklarını da belirten Ene, “Yarın ev sahibi Litvanya ile çok zorlu bir maça çıkacağız. Hiçbir takım, bu turnuvada Litvanya ile oynamak istemez. Geçtiğimiz yıl bizim sahip olduğumuz atmosfere şu an onlar sahipler. Litvanya maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” değerlendirmesinde bulundu.


ENES KANTER: BUGÜN ÇOK İYİ OYNADIK
Basın toplantısında katılan milli oyuncu Enes Kanter de, “Bugün çok iyi oynadık” derken, “Her geçen gün daha iyi oynamamız gerektiğini biliyoruz. Akıllı hücum edip, iyi savunma yapıyoruz. Şimdi, yarınki Litvanya maçına odaklanmış durumdayız. Gruptaki kalan maçlarımızı da kazanarak hedefimize ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.

Büyük Britanya Başantrenörü Chris Finch ise millilerimizin harika bir maç çıkardığının altını çizerek, “Türkiye bugün harika oynadı. Maçı henüz birinci periyotta kazanmayı başardı. Hücum ribaundları ve 3 sayılık atışlardaki başarıları ile bizi maçın dışına ittiler. Biz ise yeterince üretken olamadık. 3 sayı çizgisinin gerisinde problem yaşadık. Kısaca bugün istediğimiz performansın uzağındaydık. Bundan sonraki maçlarsa daha iyi oynamaya çalışacağız.” dedi.

Büyük Britanya oyuncusu Eric Boateng de millilerimizin çok iyi oynayarak haklı bir galibiyet aldığını belirtirken, “Türkiye yüreğiyle oynadı. Biz ise istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Artık önümüzdeki maçlarımızı kazanmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.