Ömer Onan: Başarıya Uzanan Yol Savunmadan Geçiyor


2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçında Büyük Britanya’yı 90 - 61 gibi farklı bir skorla yenerken maçın ardından Ömer Onan, NTV Spor’da karşılaşmayı değerlendirdi.

Her maç daha iyiye gittiklerini söyleyen Ömer Onan, geçen sene de hazırlık turnuvalarında istedikleri oyunu sergileyemediklerini ama turnuvanın başlamasıyla her şeyin yine daha iyiye gittiğini vurgularken, “Biz son 3 senedir savunma kimliğimizle ortaya çıkıyoruz. Takımdaki herkes birbirine fazlasıyla güveniyor. Başarıya ulaşmanın yolunun da sert savunmadan geçtiğini biliyoruz. Büyük Britanya hazırlık maçlarında çok skorer bir oyun sergiliyordu ama biz bugün işimizi ciddiye alarak onları 61 sayıda tutmayı başardık. Bu savunmamızı şampiyona boyunca sürdürmemiz gerekiyor. Bu galibiyetle grupta ilk 3 sıradaki yerimizi sağlamlaştırmış olduk ama daha yolun çok başındayız. Yarın 5.000 taraftarlarının desteği arkasına alacak olan Litvanya ile karşılaşacağız ama ben takımıma güveniyorum ve yarın da galibiyete ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Bu sene takıma yeni katılan Enes Kanter ve Emir Preldzic hakkında da yorumlarda bulunan Ömer Onan, “Emir ile zaten 3 senedir beraber oynuyorum. Çok karakterli bir insan. Takımdaki herkesin onu seveceğini biliyordum ve tam da beklediğim gibi oldu ve takıma çok kısa sürede uyum sağladı. Enes de başta biraz zorlandı ama bu tabii ki normal çünkü iki senedir basketbol oynamıyor ve Avrupa basketbol ile Amerika’daki arasında büyük farklar var ama her geçen gün çok daha iyiye gidiyor. Herkes taşın altına eline sokmuş durumda ve ancak bu şekilde başarılı olabiliriz. Şu an için her şey yolunda gidiyor.” şeklinde konuştu.