Diyarbakır’da At Yarışları Başladı

Türkiye`nin en büyük hipodromu olma özelliği taşıyan Diyarbakır Hipodromunda at yarışı başladı.

Bölgeyi kalkındırmak amacıyla Türkiye Jokey Kulübü tarafından 4 yıl önce Diyarbakır’da bin 500 dönüm arazi üzerine inşa edilen hipodromda bugün valilik kupası koşusu yapılacak.
İlk koşunun bugün saat 2’den itibaren başladığı hipodromda vatandaşlar heyecanlı anlar yaşıyor. 2 yıldan beri hizmet verilen hipodromda bu sezon 4 ay sürecek olan sezonda her hafta perşembe günü yarışlar düzenlenecek. At neslinin ıslahını ve yetiştiriciliği teşvik etmek amacıyla kurulan 20 metre genişliğindeki hipodrom bin 600 metre uzunluktan oluşuyor.
Kum pistten oluşan hipodromda yaklaşık bin 500 seyirci kapasitesinden oluşuyor. Yarış atlarıyla hipodromaki yerini alan Ahmet Çelik, yarışların Diyarbakır’da olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katkılarından dolayı teşekkür eden Çelik, kumdan yapılan pistin çimle yeniden dizayn edilmesini istedi.
Bayram koşularından dolayı çok memnun olduklarını vurgulayan Çelik, “Diyarbakır insanın çok sıcak ve cana yakın. Yarışların burada olmasından dolayı çok memnunuz.” dedi.
Çelik, kum pist yerine çim pist yapılmasını istediklerini dile getirdi. Valilik kupası yarışlarının ise saat 17.00’de yapılması planlanıyor.