Arda Turan: Milli Takım`da Her Zaman Kendimi İyi Hissediyorum

A Milli Futbol Takımı`nın yıldız oyuncularından Arda Turan, A Milli Takım`da kendisini her zaman iyi hissettiğini söyledi.


Teknik Direktör Guus Hiddink ile beraber Swiss Otel`de yarın akşam Kazakistan ile oynanacak 2012 Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılan genç futbolcu, tüm herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı`nı kutlayarak sözlerine başladı.

Kazakistan maçının oldukça önemli olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, "Türk Milli Takımı olarak çok zorlu 4 maç oynayacağız. Ülkemizin Avrupa Futbol Şampiyanası`nı asla kaçırmaması gerkiyor. Önemli maçlarımız var. Yarın ilkini Kazakistan karşısında oynayacağız. Sahada en iyisini yapacağız. Türk futbolunda yaşanan dış etkenleri bırakarak futbola konsantre olacağız." diye konuştu.

Arda Turan, bir gazetecinin "Kendi takımından ziyade Milli Takım`da oldukça iyi oynuyorsun. Bu durum neden kaynaklanıyor?" şeklindeki sorusuna ise, "Ben her zaman takımın bir parçası olmak isterim. Ofansif anlamda iyi oyuncuyum. Önceki dönemlerde duygusal olarak hareket ediyordum. Milli takımda kendimi iyi hisediyorum." diye cevap verdi.

Genç oyuncu, "Türk pasaportu taşıyan oyuncuların Avrupa`ya transferinin zor gerçekleştiğini söylüyordunuz, şimdi İspanya`ya önemli bir ücretle transfer oldunuz, yine aynı fikirde misiniz?" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise arkasında olduğunu ifade ederek, "Ben de İspanya`da önce ülkem sonra kariyerim için ordayım. Bu tür üst düzey liglere Türk pasaportu taşıyan bir oyuncunun transferi yine çok zor." diye konuştu.

Arda Turan, Türk futbolunda yaşanan sorunların oyuncuları nasıl etkilediğini ise şöyle açıkladı:
"Burada olan futbolculara teşekkür ediyorum. Herkese Allah sabır versin. Herkes Milli Takım`a konsante olmuş durumda."
Bir gazetecinin "Galatasaray`dan Atletico Madrid`e gittin. Türk Telekom Arena`da yarın sana protesto olabilir mi?" sorusuna ise şu cevabı verdi:
"Galatasaray benim ailemdir. Ben Galatasaray`a birşeyler bırakarak gittim. Islığı hakedecek birşey yapmadım. Milli Takım`da hiçbir futbolcu ıslığı haketmez. Bana da tepki gösterecekleri tahmin etmiyorum."