Şıke Soruşturması Kapsamında Savcı Mehmet Berk`e "şüphelı" Sıfatıyla İfade Veren Spor Yazarı Ercan Saatçı Adlıyeden Ayrıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Afrika`daki kuraklık nedeniyle yaklaşık 40 milyon insanın açlıkla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, tüm Mersinlileri bu insanlara yardım etmeye çağırdı.

Aşut, yaptığı açıklamada, ülke olarak kutsal Ramazan ayının güzelliklerini ve bereketini yaşarken, ne yazık ki dünyanın başka bir köşesinde Afrika`da 40 milyon insan kuraklığın etkisiyle ciddi açlık tehlikesi yaşadığını hatırlattı. Özellikle kadın ve çocukların yaşadığı dramın, büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu ifade eden Aşut, "Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. 21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olması kabul edilemez ve Türk milleti gibi merhamet ve yardımlaşma duyguları güçlü bir milletin bu duruma duyarsız kalması düşünülemez. Milletimiz en sıkıntılı anlarında, yokluk zamanlarında bile çevresinde yaşanan felaketlere duyarlı davranmış ve uzak yakın ihtiyacı olan ülkelere ilk giden ve el uzatan olmuştur. Sefalet içinde ızdırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı tarihten gelen sorumluluğumuzun ve insanlığın gereği olarak yardımda bulunmamız gerekmektedir" dedi.Peygamber Efendimizin `Komşusu açken tok yatan bizden değildir` hadis-i şerifini hatırlatan Aşut, Mersin iş dünyasının ve Mersinlilerin bu konulardaki duyarlılıklarını her zaman gösterdiğini ve hayırda ön sırada olduğunu vurgulayarak, "Değerli Mersinliler, Mersin`in hayırsever iş dünyası; bizi biz yapan bu hasletlerimizi göstermenin tam zamanıdır. Bu mübarek Ramazan ayında insanlık bizden yardım bekliyor. Tüm Mersinlileri ve Mersin İş dünyasını bu hayırda yer almaya çağırıyorum. Gelin hep birlikte onlara elimizi uzatalım. Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika`da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız. Bu kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Başbakanlık genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı`na aktarılacak ve resmi kanallar üzerinden Afrika`ya ulaştırılacaktır. Bu konuda Mersin iş dünyasını, TOBB`un Diyanet İşleri Başkanlığı ile başlattığı kampanyayı desteklemeye ve katkıda bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.Aşut, yardımda bulunmak isteyenlerin aşağıdaki hesap numarasına bağış yapabileceklerini sözlerine ekledi; `Türkiye İş Bankası, TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı: 4375 - 333, IBAN numarası; TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33`

Kaynak: İHA