Güneş`ten Futbolculara İkaz: "aklınızı Kullanın"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi Play-off maçında oynayackaları Athletic Bilbao maçı öncesinde oyuncularına sert uyarılarda bulundu.

Güneş, "Kendi eksiklerimizi yine kendimiz gidereceğiz. Futbol sadece ayak ile değil beyin ile oynanır. O yüzden saha da aklınızı kullanmanızı istiyorum" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-off maçında İspanya temsilcisi Athletic Bilbao ile karşılaşacak olan Trabzonspor, bu maça yönelik hazırlıklarını sürdürürken teknik direktör Şenol Güneş`te kafa olarak oyuncularını zorlu karşılaşmaya hazırlıyor. Gerek antrenman sahasında gerekse toplantılarda oyuncularıyla fikirlerini paylaşan Güneş, sahada neler yapmaları gerektiği noktasında uyarılarda bulunuyor. İşi sıkı tutan deneyimli teknik adam sık sık toplantılar yapıyor. "KENDİ EKSİKLERİMİZİ YİNE KENDİMİZ GİDERECEĞİZ" Futbolcularından sahada sadece top oynamayı düşünmelerini isteyen Güneş, ``Benfica maçında çok hata yaptık. Bu maçta topu kendimizde saklamamız gerekirdi bunu yapamadık. O maçta istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bu hatalardan gerekli dersleri takım olarak çıkaracağız. Kendi eksiklerimizi yine kendimiz gidereceğiz. Pasları düzgün ve etkili yapmalıyız. Hamlelerimizi kendimize güvenerek yaparsak oyunun kontrolünü ele alırız ve rakip kaleye gitmemiz daha kolay olur" diye konuştu. "SAHADA BEYİN İLE AYAĞIN BİRLEŞMESİ GEREK" Futbolun ayaktan çok beyinle oynanan bir oyun olduğunu oyuncularına anlatan deneyimli teknik adam, "Sahaya çıktığınızda sadece işinize odaklanın. Ayak ile beyninizin birleşmesi gerek. Sağınızı-solunuzu iyi kontrol edin. Ne yapmak istediğinizi önceden tasarlayın. Aklınızı kullanın, Bilbao maçına sadece fizik olarak değil mantalite olarak hazır olmalıyız. Eğer olmazsak Benfica maçındaki gibi ayağımızdaki topu rakibe veririz" dedi.

Avrupa`da kalmaları için Athletic Bilbao maçının önemli olduğunu aktaran Güneş, "Avrupa`da kalmak istiyorsak bu maçı geçmek durumundayız. Bunu da birlikte başarabiliriz. Saha da yardımlaşarak oynamalıyız. Rakibi gözünüzde fazla büyütmeyin, küçük de görmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA