Trabzonspor, Eksiklerin Alternatifini Hazırlıyor

Trabzonspor’u, 18 Ağustos’ta UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında oynayacağı Athletic Bilbao maçı öncesi sıkıntı bastı.

Zorlu maç öncesi ilk 11’de görev yapan 3 oyuncunun sakat ve cezalı olması Bordo-mavili takımın teknik heyetini kara kara düşündürüyor.
Eleme turunda Benfica’ya elenerek Şampiyonlar Ligi hayalini başka bahara bırakan ve yönünü Avrupa Ligi’ne çeviren Trabzonspor, İspanyol temsilcisi Athletic Bilbao 18 Ağustos’ta deplasmanda oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Tur için deplasmandaki ilk maçtan avantajlı bir skorla dönmeyi hedefleyen bordo-mavili ekipte, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu ise can sıkıyor. Bordo-mavili takımın teknik kurmayları cezalı Didier Zokora ve Adrian ile sakatlığı devam eden Henrigue’nin yerin doldurabilmek için alternatif isimleri hazırlıyor.
Teknik Direktör Şenol Güneş’in Fildişi Sahilli ön libero Zokora’nın yerine genç oyuncu Aykut Akgün’ü, Adrian’ın yerine Alanzinho ve forvette de Henrique yokluğunda Halil Altıntop’u hazırlıyor. Benfica maçında özellikle savunmada yaşanan zaaflar da asgariye indirmeye çalışılıyor. Bilbao deplasmanına şu ana kadar oynanan maçlarda ilk 11’de görev alan önemli isimlerden yoksun mücadele edecek olan Trabzonspor, zorlu deplasmandan ikinci maç öncesi avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor. Bordo-mavili takımın teknik heyeti de bu doğrultuda en ideal 11`i hazırlamak için sıkı bir çalışma programı uyguluyor.

Trabzonspor’un tecrübeli savunma oyuncusu Giray Kaçar da Benfica maçında savunmada yaptıkları hataları Athletic Bilbao maçında yapmamak istemediklerini söyledi.

Aynı hataları tekrarlamayacaklarının altını çizen Giray, takım olarak Benfica maçlarından ders çıkarttıklarını dile getirdi.
Camia olarak bu sezon Avrupa`da başarıyı hedeflediklerini anlatan Giray, Avrupa Ligi’ne kalarak bu yolda önemli bir adım atmak istediklerini dile getirdi.