İtalya’nın En Büyüğü Milan

İtalya’nın en büyüğünü belirleyen Süper Kupası’nı finalde ezeli rakibi İnter'i 2-1 yenen Milan kazandı.


Çin'in başkenti Pekin'deki Ulusal Stadyum'da oynanan finalde lig şampiyonu Milan, İtalya Kupası son şampiyonu İnter ile karşılaştı. Tribünlerin tamamı dolarken, Çinli futbolseverler stadyumda renkli görüntüler oluşturdu. Kupa finalinde maçın adamı Milan’a beraberliği getiren golü atan İbrakadabra lakaplı İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic oldu.

Müthiş mücadelenin yaşandığı maçın ilk yarısında topa daha çok sahip olan ve daha iyi pas yapan İnter, ilk yarıyı Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'ın 22. dakikadaki attığı serbest vuruş golüyle 1-0 önde kapattı.

İkinci yarı oyunu dengeleyen ve daha fazla rakip sahada görünen Milan, aradığı golü İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimoviç'in 60. dakikadaki kafa golüyle buldu. Milan'da maçta kaldığı sure zarfı içerisinde sönük kalan Robinho, 60. dakikada sol çaprazdan Clarence Seedorf'a harika bir pas attı. Boş durumdaki Zlatan Ibrahimovic'e adeta al da at diyen Seedorf'un bu ikramı İbrakadabra lakablı İsveçli gölcü tarafından geri çevrilmedi. 1-1 eşitliği sağlayan ve İnter kalesini abluka altına alan Milan, 69. dakikada Kevin Boateng'in golüyle 2-1 öne geçti. Alexandre Pato'nun vuruşunda direkten dönen topu tamamlayan Ganalı oyuncunun ilginç sevinci seyircileri çoşturdu.

Kalan süre zarfında İnter’in beraberlik çabaları skoru değiştirmeye yetmedi ve sezonun ilk kupası Milano'nun kırmızı tarafına gitmiş oldu.

İtalya Süper Kupası'nı 1988, 1992, 1993, 1994 ve 2004 yılları arasında müzesine götüren AC Milan, 7 senelik aranın ardından bu kupaya yeniden uzanmanın sevincini yaşadı. Milan, böylece 6. kez bu kupanın sahibi oldu ve kupayı en çok kazanan takım olma unvanını elde etti. Finalde Milan'a yenilen İnter'in 5 İtalya Süper Kupası şampiyonluğu bulunuyor.