Webo, Sağlık Kontrolünden Geçti

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un, İspanyol ekibi Real Mallorca'dan transfer ettiği Kamerunlu oyuncu Pierre Webo, sağlık kontrolünden geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İspanyol ekibi Real Mallorca'dan transfer ettiği 29 yaşındaki Kamerunlu golcü Pierre Webo ile her konuda anlaştı. Belediyespor, Webo'yu sabah saatlerinde Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirdi. Herhangi bir sağlık problemine rastlanmayan Webo daha sonra kendisini Belediyespor'lu yapan sözleşmeye imza atmak için kulübün Langa Tesisleri'ne gitti.

WEBO KİMDİR? Kariyerine Uruguay'da başlayan Webo, Uruguay ekibi Club Nacional de Football'da gösterdiği performansla dikkat çekti. Takımıyla iki lig şampiyonluğu yaşayan Webo daha sonra 2003 yılında İspanya İkinci Lig takımlarından Leganes'in yolunu tuttu. Leganes macerası kısa süren Webo, yıldızını ise Osasuna'da parlattı. 4 yıl forma giydiği Osasuna'nın ligi dördüncü sırada bitirmesine katkı sağladı. 2007 yılında Real Mallorca'ya transfer olan Webo sakatlıklarla boğuştuğu ilk sezonun ardından Daniel Güiza'nınFenerbahçe'ye transfer olmasıyla takımın en önemli gol ayağı haline geldi. 3 sezonda toplam 18 lig golüne imza atan Webo, 2009/2010 sezonunda attığı 6 golle takımının ligi 5. sırada bitirmesine ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmasında pay sahibi oldu

Webo, geçtiğimiz sezon ise 11 gol atarak kariyerinin en parlak dönemini geçirdi

Webo, Kamerun Milli Takımı'nın formasını da 47 maçta giydi ve 17 gole imza attı

Kaynak: İHA