Karabükspor Eksik Görülen Mevkilere Takviye Yapmak İstiyor

Slovenya kamp dönemini tamamlayıp Karabük’e dönem Kardemir Karabükspor 9 Ağustos’a kadar kendi tesislerinde hazırlandıktan sonra 4 günlük bir turnuva için 10 Ağustos tarihinde Ankara’ya gidecek.

10 günlük 3. etap kamp dönemini yurt içinde veya yurt dışında yapacak. Karabükspor hedefini ligi üst sıralarda bitirmeyi hedefliyor.

Gerede Esentepe kamp döneminden sonra 10 günlük 2. etap kamp dönemi için gittiği Slovenya kampını tamamlayan Kırmızı-Mavililer Karabük’e döndü. Dünden itibaren kendi tesislerinde lig hazırlıklarını sürdürmeye devam eden Kardemir Karabükspor forvet mevkii başta olmak üzere 2-3 futbolcu daha kadrosuna takviye yapmak istiyor.


9 Ağustos tarihine kadar kendi tesislerinde hazırlıklarını sürdüreceğini belirten teknik direktör Yücel İldiz, ”2 kamp dönemimiz gayet olumlu geçti. Ertelemeyi ilk etap da beklemiyorduk ama gelişen olaylar nedeniyle bir erteleme olacağını biliyorduk. Bu arada eksiklerimizi tamamlamaya çalıştık ve Karabük’e döndük. 10-14 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da bir turnuvaya katılacağız. Ondan sonra eğer maç trafiğimiz uyarsa yurt dışında bir kamp yapacağız, yoksa Türkiye’deki başka bir turnuvaya katılıp lige hazır hale geleceğiz." dedi.


"EKSİKLERİMİZ VAR"
Eksiklerinin olduğunu belirten İldiz, ”Artı ve eksilerimize baktığımız da daha eksiklerimiz olduğunu görüyoruz. Bu sezon yeni çıkanlar olsun diğer takımlar olsun ciddi transferler yaptılar. Her takım bu sene lige çok ciddi bakıyorlar. Ben şu veya bu mevkii demeyeceğim ama bugünkü idmandan sonra yöneticilerinde bildiği mevkilere lige kadar takviye yapılmasını isteyeceğim” dedi.


DYEGO GİTMEK İSTEMİYOR YÖNETİM GÖNDERMEK İSTİYOR
Öte yandan yabancı transfer hakkını kapatmak istemeyen Kardemir Karabükspor geçen sezon ara transfer döneminde Brezilya 1. lig takımlarından Atletico Minerio takımından 1.5 yıllığına alınan orta saha sağ kanat oyuncu oyuncusu Dyego Rocha Coelho ile yollarını ayırmak istediklerini belirten genel Menajer Seyit İçgül, ”Bizim yabancı hakkımız dolu olduğu için kendisi ile yollarımızı karşılıklı anlaşıp ayırmak istediğimizi belirttik. Ama kendisi de Karabükpor'da mutlu olduğunu ayrılmak istemediğini belirtti. 2-3 gün içinde bu işi karşılıklı görüşüp halletmek istiyoruz, gönül isterki kalsın ama bizimde bilindiği gibi bir yabancı futbolcu limitimiz var, onu doldurmak istemiyoruz.” dedi.

Karabükspor’un kadrosunda son transfer Shelton ile birlikte toplam yabancı oyuncu sayısı 10 adet oldu.


"FORVETE BİR YERLİ DÜŞÜNÜYORUZ"
Özellikle forvet mevkisine bir futbolcu takviyesi yapmak istediklerini belirten İçgül, ”Bilindiği gibi Jamaikalı Sheltonu 2 yıllığına renklerimize bağladık. Bu oyuncumuz forvet mekiinde top koşturuyor. Milli takımında 28 golü var. Bir tane daha özellikle forvete futbolcu almak istiyoruz. Niyetimiz yerli futbolcu almak bu konuda görüştüğümüz futbolcular var. Shelton 10 gün bizimle olamayacak. Çünkü Jamaika Milli takımının Çin ile bir maçı var oraya gitti. Ama 3. kamp döneminde aramızda olacak” dedi.


Muahmmed Özdin ve Rıdvan Şimşek ise 2 kamp döneminin iyi geçtiğini verilen uzatmanın ilk etapda kendilerini olumsuz etkilediğini ama bu ertelemeyi iyi bir şekilde değerlendireceklerini söylediler.