Galatasaray Yöneticisi Sedat Doğan`dan Açıklama

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, kulüp binası ve Sportif Koordinatör Bülent Tulun`un evinde yapılan aramalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Florya Metin Oktay Tesisleri`nde basın mensuplarına bir açıklama yapan Sedat Doğan, konunun şike soruşturmasıyla ilgili olmadığını söyledi. Doğan, "Bu sabah güvenlik güçlerinden Sayın Bülent Tulun`a bir davet geldi. Bu davet çerçevesinde Sayın Bülent Tulun, Türk Telekom Arena`da bazı görüşmeler yaparken Florya Tesisleri`ne güvenlik güçlerinden arkadaşlarımıza yardımcı olmak için gitti. Bülent Tulun aleyhinde şu anda bir tutuklama, gözaltı kararı yok. Tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Daha önceyazılmış olan bir belgeyle ilgili olarak; ki bu belge 2007 yılına ait öğrenebildiğimiz kadarıyla. Bu konuda bilgi veriyor güvenlik güçlerine. Galatasaray Spor Kulübü olarak hangi konuda destek olabileceksek güvenlik güçlerine ve savcılığa destek olmak istiyoruz. Biliyorsunuz kulüp Arena`ya daha yeni taşındı. Burada bir arama emri olmamasına rağmen Arena`ya güvenlik güçlerimizi davet ettik. Eğer kulüpte bulunması gereken ve kulüp tarafından verilmesi gereken bir belge varsa, bu belgeyi vermek üzere davetettik" dedi.

Doğan, Bülent Tulun tarafından mektup niteliği taşıyan bir belge olduğunu ve bu sebeple emniyet güçlerinin tanık sıfatıyla Tulun`un ifadesine başvuracağını belirtti.

Galatasaray Spor Kulübü yönetimini endişelendiren bir durum olmadığını ifade eden Sedat Doğan, "Bizim ne gocunacak bir şeyimiz var, ne bizim ne de bizden önceki yönetimlerin. Gayet rahatız. Ben size gerçek durumu anlatmak istedim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA