Spor Toto 3. Lig

Mersin`in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali`nin fay hattı yakınına kurulacağı iddialarına açıklık getiren Ahmet Mete Işıkara, "Bence Akkuyu Nükleer Santrali için kaygı duyulmasına hiç gerek yok" dedi.

Mersin`in Silifke ilçesine bağlı Atakent beldesinde tatil yapan "Deprem Dede" Ahmet Mete Işıkara, Akkuyu Nükleer Santrali`nin herhangi bir risk taşımadığını söyledi. Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ile birlikte denize giren Işıkara, yaptığı açıklamada, "Bence Akkuyu Nükleer Santrali için kaygı duyulmasına hiç gerek yok. Öncelikle Türkiye`nin enerjiye ihtiyacı var. Nedeni ise Türkiye büyüyor ve sanayileşiyor. Dolayısı ile enerji ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Enerji ihtiyacını dışarıdan ithal edip çokparalar veriyoruz. Onun yerine kendimizin üreteceği enerjinin ülkemize çok çok büyük faydalar sağlayacağını düşünüyorum. Akkuyu Nükleer Santrali`nin yapılmasını hep destekledim ve destekliyorum. Eğer deprem açısından düşünülüyorsa Akkuyu ve civarı Türkiye`nin deprem açısından en sakin yerleri. Akuyu`nun yeri belirlenirken 25 seneye varan yoğun depremsellik ölçümleri yapıldı. Bu araştırmadan sonra Akkuyu düşünüldü. Buraya nükleer santral yapılırsa hiçbir şekilde tehlike söz konusu değil. Aksine güvenli birşekilde yapılacak. Çevre halkının tedirgin olmasına hiç gerek yok. Huzur içerisinde yaşasınlar" dedi.

Atakent`te tatil yaptığın belirten Işıkara, şunları söyledi: "Atakent, özellikle bu kumsaldaki su beni çok etkiledi. Bu kadar kalabalığa rağmen tertemiz. Derine gittikçe de ayağınızı görebiliyorsunuz. Kirlilik seviyesini Başkan`a sordum. Başkanın verdiği rakamlar hiçbir şekilde kirliliğin olmadığını gösterdi. Bu çok önemli. Burada yaşayan ve denize giren toplumun sağlığı için çok önemli. Şehre baktığım zaman, diğer taraflarla mukayese edersek şehircilik bilinci söz konusu. Bu da insanın dikkatini çekiyor. Temiz su, atıksu şebekesi ihtiyaca göre düzenlenmiş. Bu çokönemli." Akkuyu Nükleer Santrali`nin çevreye zarar vermeyeceğini kaydeden Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ise, "Sayın Ahmet Mete Işıkara hocamızı dinledik. Her yaz kasabımızı tercih eder. Buranın kumsalını beğenir. Yakınımıza yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali, kasabamıza 100 kilometre mesafededir. İşte hocamız açıkladı. Herhangi bir zararı yok. Ülkemize çok lazım. En son teknoloji ile yapılıyor. Bir sıkıntı olmaz" diye konuştu.

Kaynak: İHA