Milli Güreşçiler Polonya'ya Gitti

Uluslararası Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası için son hazırlıklarını tamamlayan Grekoromen A Milli Güreş Takımı Polonya’ya gitti.

Takımın başarılı bir kamp dönemi geçirdiğini belirten antrenör Erdoğan Karaali, “Hedefimiz takım halinde dünya şampiyonu olmak ve olimpiyat vizesi almak.” dedi.
Polonya’nın Varşova kentinde 4-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası için hazırlıklar tamamlandı. Zorlu bir kamp dönemi geçiren Grekoromen A Milli Güreş Takımı Polonya’ya gitti. Sporcuların başarılı bir kamp dönemi geçirdiğini belirten Karaali, 3 kamp dönemi geçirdiklerini hazırlıkları önemli ölçüde tamamladıklarını söyledi. Çalışmaların gayet iyi gittiğini belirten Karaali, “Hazırlıklarımızı tamamladık. Polonya turnuvasına 14 sporcuyla katılıyoruz. Polonya dünya şampiyonası öncesi son turnuva. Son turnuva olduğu için çekişmeli geçeceğine inanıyorum. Hedefimiz takım halinde dünya şampiyonu olmak ve olimpiyat vizesi almak. Ev sahipliğimizin avantajları olduğu kadar dezavantajları da var.” diye konuştu.
Trabzonlu Dünya şampiyonu milli güreşçi Selçuk Çebi, dünya şampiyonası öncesi son turnuvaya gittiklerini, burada durumlarına bakıp eksiklerini gidereceklerini ifade etti. Dünya şampiyonasını kazanacaklarını aktaran Çebi, “Hazırlıkları çok iyiydi, baya çalıştık. Son bir kampımız kaldı. Hocalarımız, sporcular her şey çok iyi.” ifadesini kullandı.
Milli güreşçi Ahmet Yıldırım ise bu turnuvanın çok önemli olduğunu rakiplerini görerek eksiklerini tamamlayacaklarını kaydetti. “Dünya şampiyonası ayarında bir turnuva olacak.” diyen Yıldırım, bütün ülkelerin kendilerini bu turnuvada deneyeceklerini ifade etti. Turnuvayı reklam filmine benzeten Yıldırım, asıl filmin İstanbul’da oynayacağını sözlerine ekledi.

İKİZ KARDEŞLER TURNUVAYI RENKLENDİRECEK
Ay-yıldızlı mayoyla daha önce Avrupa'da ve Akdeniz Olimpiyatları'nda Türkiye'ye madalya kazandıran Erhan ve Ayhan Karakuş kardeşler, turnuvayı renklendirecek. Aynı kiloda yarışacak olan ikizler, “İkiz kardeşin de olsa rakip olmak ayrı bir güzellik” dedi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi 3. Sınıf öğrencisi kardeşler, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.