Bursaspor deplasmanda tur atlamak istiyor

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında temsilcilerimizden Bursaspor bugün deplasmanda Gomel ile kozlarını paylaşacak.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında temsilcilerimizden Bursaspor, deplasmanda Gomel ile karşılaşı karşıya geliyor.

Yeşil beyazekip ilk maçta Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi 2-1'lik skorla üstün bitirdi.

Bursaspor'da sakatlığı bulunan Yenal Tuncer dışında eksik oyuncu bulunmazken, Gomel ile yapılan ilk karşılaşmada kadroya alınmayan Arjantinli Insua, Gomel'e götürüldü.

BURSASPOR SAHAYA 2-1'LİK AVANTAJLA ÇIKACAK


Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçını Belarus'un Gomel temsilcisi ile deplasmanda oynayacak. Sahasında oynadığı ilk maçtan 2-1 galip ayrılan Bursaspor, tura bi adım daha yakın.

TSİ 20.00'de başlayacak müsabakayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Ionut Marius Avram yönetecek. Gomel şehrindeki Tsentralny Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmada Avram'ın yardımcılıklarını Miklos Istvan Nagy ve Sebastian Eugen Gheorghe yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Radu Marian Petrescu.

MUHTEMEL 11'LER:


GOMEL

Vladimir Bushma
Matvejchik
Kuzmenok
Kontsevoj
Nikolai Kashevski
Koseka
Ilia Aleksievich
Pavel Evseenko
Artur Levitskiy
Igor Stasevich
Maksim Lisovoi

BURSASPOR

Scott Carson
Milan Stepanov
Vederson
Serdar Aziz
İbrahim Kaş
Giani Kirita
Alfred NDiaye
Volkan Şen
Ozan İpek
Sercan Yıldırım
Turgay Bahadır

SAAT: 20:00
STAT: Tsentralny Stadyumu
HAKEM: Ionut Marius Avram

SAĞLAM ÖN ELEME MAÇLARINDA BAŞARILI


Ertuğrul Sağlam görev yaptığı takımların başında ön eleme turlarında ise çok başarılı oldu. Tüm ön eleme turlarını geçen Ertuğrul Sağlam bu turlarda oynadığı karşılaşmalarda hiç yenilgi almadı. Kayserispor'un başında Inter Toto Kupası 2.turunda FC Sopron takımını 3-3 ve 1-0, 3.turda Larissa takımını 0-0 ve 2-0 ile geçen Sağlam, UEFA Kupası 2.ön eleme turunda SK Tirana ekibini 2-0 ve 3-1 ile geçip 1.tura kaldı.

Kayserispor 1.turda ise AZ Alkmaar'a 2-3 ve 1-1 ile elenmişti. 2007-08 sezonunda Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi 2.ön eleme turunda FC Sheriff takımını 1-0 ve 3-0, 3.ön eleme turunda Zürih takımını 1-1 ve 2-0 ile eleyip gruplara kalan Sağlam, 2008-09 sezonunda ise UEFA Kupası 2.ön eleme turunda Siroki Brijeg ekibini 2-1 ve 4-0 ile elemiş 1.turda ise Metalist Kharkiv'e 1-0 ve 1-4 ile elenmişti. Geçen sezon Ertuğrul Sağlam yönetiminde Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılan ve grubunu 1 puanla tamamlayan Bursaspor, bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu ilk maçında FC Gomel takımını sahasında 2-1 yenmeyi başardı.

BURSA DEPLASMANDA KAYIP


Avrupa Kupaları tarihinde oynadığı toplam 21 maçın 7 tanesini kazanan Bursaspor, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Bursaspor deplasmanda oynadığı son 3 Avrupa kupası maçında ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Bursaspor geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında Glasgow Rangers ve Manchester United deplasmanlarında 1-0, Valencia deplasmanında 6-1 kaybetmişti.

GOMEL SAHA AVANTAJINI KULLANAMIYOR


Bu sezon, tarihinde 6.kez Avrupa Kupalarında mücadele eden FC Gomel takımı sahasında oynadığı son 5 Avrupa Kupası maçını da kaybetti. Avrupa Kupalarına ilk olarak 1999-2000 sezonunda Inter Toto Kupası ile katılan Beyaz Rusya temsilcisi, 1.turda evinde Çek Cumhuriyeti'nin Hradec Kralove takımını 1-0 yenerek Avrupa Kupaları tarihindeki ilk ve tek iç saha galibiyetini elde etmişti. FC Gomel, 2.turda ise İsveç'in Hammarby takımı ile evinde 2-2 berabere kalmıştı. 2000-01 sezonunda UEFA Kupası eleme turunda İsveç'in AIK Solna takımına sahasında 2-0 yenilen FC Gomel, 2002-03 sezonunda yine aynı kupada ön eleme turunda Finlandiya'nın HJK Helsinki takımına evinde 1-0 kaybederken, 1.turda Almanya'nın Schalke 04 takımına 4-1 mağlup olmuştu. 2004-05 sezonunda Şampiyonlar Ligi 1.ön eleme turunda Arnavutluk'un KF Tiran takımına evinde 2-0 yenilen yeşil-beyazlı takım, 2008-09 sezonunda UEFA Kupası 1.ön eleme turunda ise Polonya'nın Legia Varşova takımına iç sahada 4-1'lik skorla kaybetmişti.