İdari Menajeri Akkaş: Türk Halkını Bir Kez Daha Sevindirmek İstiyoruz

Basketbolda Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, elde edecekleri başarılarla Türk halkını yeniden sokaklara dökmek istediklerini söyledi.


Bugün Avrupa Şampiyonası için Litvanya`ya giden Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı`nda yaptığı açıklamada hedeflerinin Türk halkını bir kez daha sevince boğarak sokaklara dökmek olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonası`ndan olimpiyat vizesi alarak dönmek istediklerini ifade eden Akkaş, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini de belirtirken, "2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’na iki önemli oyunumuzdan eksik gidiyoruz. Sakatlıklarından dolayı kadrodan çıkan Semih Erden ve Kerem Gönlüm’ün durumu bizi fazlasıyla üzdü ama tüm bunlara rağmen hedefimiz belli. Olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bunun için öncelikle ilk 6 takım arasına girmemiz gerekiyor. Geçen sene olduğu gibi maçları tek tek düşünüp her karşılaşmaya final havasında çıkmamız gerekiyor. Olimpiyat vizesini alabilecek güçte olduğumuza inanıyorum. Hedefimiz öncelikle ilk 6’ya girmek daha sonra madalya almak son olarak da final oynamak olacak." değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Takım`ın şampiyonanın en zorlu grubunda olduğunu da hatırlatan Akkaş, "Zor bir kura çektik ve hem bizim bulunduğumuz A Grubu hem de çapraz eşleşmeden gelecek olan B Grubu güçlü takımlardan oluşuyor ama ne olursa olsun maçlarımızı kazanıp hedefimize ulaşmak istiyoruz. 31 Ağustos’ta oynayacağımız Portekiz maçıyla şampiyonaya başlayacağız. Umarım Ramazan Bayramı ile beraber ülkemizi sevince boğarız ve Türk halkını yeniden sokaklara dökmeyi başarırız.” diyerek sözlerini tamamladı.