12 Dev Adam, Litvanya’ya İddialı Gitti

Avrupa Şampiyonası`nda mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımı, Litvanya’nın başkenti Vilnius`a gitti.

Atatürk Havaliman’ndan hareket eden 12 Dev Adam, şampiyonada iddialı olduklarını vurguladı.

Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu, maçlara iyi başlayacaklarına inandığını belirtti. Türkoğlu, ““İlk maçta heyecan olacak ama maçın genelinde iyi bir basketbol sergileyeceğimize inanıyorum. Ekip olarak bunu başaracak güçteyiz. Müdafaamız yaz başından beri iyi olmuştu. Hücumda hafif sıkıntılar vardı son turnuvada daha iyi düzeyde oynadığımızı gürdük. Bu turnuva bizim için hayırlı olur. Türk basketbolunun istikrarda olduğunu herkese gösteririz. Arkadaşlarımın hepsine çok güveniyorum. Herkes elinden gelenin en iyisini gösterecektir. Allah bu kuvveti verir. Bayram gününde herkesi sevince boğmuş oluruz.`` dedi.


HERŞEY İYİ OLACAK
Milli Takım ikinci Kaptanı Ömer Onan da şampiyonaya hazır şekilde gittiklerini söyledi. 9 hazırlık maçı oynadıklarını ama gerçek performanslarını Litvanya’daki şampiyonada göstereceklerini belirten Onan, şöyle konuştu:
“Kendimize güveniyoruz. Avrupa’daki bütün takımlar kadar güçlüyüz. Önemli olan arkadaşların performansını sahaya koymasıdır. Her şey bizim için iyi olacak. Herkes olimpiyatlara gitmek istiyor. 1950’lerden beri olimpiyatlarda yokuz. Başbakan ve halkımıza bunun sözünü verdik. Baştan moral bozmanın da çok sevinmenin de anlamı yok. Kerem Gönlüm ve Semih’in olmaması bizi çok etkileyecek. Ama diğer olan oyuncular çok kaliteli. Herkes iyi oynayacak. Biz tam bir takımız.”
Milliler, Çarşamba günü başlayacak 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası için özel uçakla bu ülkeye gitti.

A Milli Basketbol Takımı`nın Avrupa Şampiyonası`ndaki maç programı şöyle:
31 Ağustos Çarşamba
17.45 Türkiye - Portekiz
1 Eylül Perşembe
17.45 Türkiye - Büyük Britanya
2 Eylül Cuma
21.00 Türkiye - Litvanya
4 Eylül Pazar
17.45 Türkiye - Polonya
5 Eylül Pazartesi
17.45 Türkiye - İspanya.