A Milli Takım, Son Hazırlık Maçında Karadağ’ı Yendi

Periyot: 24-19
2. Periyot: 26-20
3. Periyot: 9 -14
4. Periyot: 15-19

Litvanya’da düzenlenecek 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan hazırlık maçında Karadağ’ı 74-72’lik skorla mağlup etti.

Seyirciye kapalı olan karşılaşmayı basın mensupları takip edebilirken, mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF As Başkanları Metin Şahin ve İmran Işıldar, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ile Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic de izledi.

A Milli Takımımız mücadeleye Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Ersan İlyasova ve Ömer Aşık beşiyle başlarken, iki takımda ilk 1.5 dakikada skor bulamadı. Ömer Onan’ın turnikesi ve Ömer Aşık’ın pota altı basketiyle ilk sayılarını üreten Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu’nun da üç sayı isabetiyle durumu 7-2 yaptı. Vladimir Dasic ile hücumları değerlendiren Karadağ karşısında iyi savunma yapan Ay Yıldızlılarımız, Hidayet ve Ömer Aşık’ın basketleriyle 5.dakikada farkı 7 sayıya çıkarttı (11-4). Alan savunmasına dönen Karadağ, kaptığı topları Vranes, Dasic ve Vucevic ile değerlendirerek 8-0’lık seri yakaladı ve 11-12’lik skorla da öne geçti. İzzet Türkyılmaz’ın basketiyle rakibinin serisine son veren Ay Yıldızlılarımız, Enes Kanter’in de serbest atışlarıyla 9.dakikaya 19-15 üstün girdi. İlk periyotu A Milli Takımımız, Ender Arslan’ın turnikesiyle 24-19 önde tamamladı.

Tempolu başlayan ikinci periyotta Goran Jeretin’in turnikesine Millilerimizde Ender Arslan’ın asistinde Sinan Güler karşılık verdi. Bu bölümde Milko Bjelica, Nikola Vucevic ve Vladimir Davic üçlüsüyle 7-0’lık bir seri yakalayan Karadağ, 13.dakikada 26-28 öne geçti. Emir Preldzic’in pasını asiste çeviren Sinan Güler ile üç sayılık basket bulan Ay Yıldızlılarımız, pota altı savunmasında zorlandığı bölümlerde kaptığı topları sayıya çevirerek 16.dakikada 35-32 ile yeniden skor üstünlüğünü eline aldı. Savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı vermeyen Millilerimiz, Doğuş Balbay’ın turnikesi, Oğuz Savaş’ın pota altı basketi ve Cenk Akyol’un da üç sayı isabetiyle farkı 18.dakikada 9 sayıya çıkarttı (42-33). A Milli Takımımız, Karadağ karşısında ilk yarıyı 11 sayı farkla 50-39 önde kapattı.

Üçüncü periyota iyi başlayan Karadağ, Vladimir Dasic ve Goran Jeretin ikilisiyle ilk iki dakika içerisinde bulduğu dört sayıyla skoru 50-42’ye getirdi. Mola alan Ay Yıldızlılarımız, aranın ardından Ersan İlyasova ve Kerem Tunçeri ile hücumları değerlendiremezken, Karadağ ise Nikola Vucevic ve Vladimir Dragicevic’in basketleriyle aradaki farkı 6 sayıya indirdi (52-46). Ömer Aşık’ın pota altı tipiyle hücumdaki suskunluğuna son veren Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu’nun da üç sayı isabetiyle durumu 57-46’ya getirdi. Alan savunmasına dönen Karadağ, pota altını kullanarak aradaki farkı eritti. Ancak A Milli Takımımız üçüncü periyot sonunda 59-53 ile üstünlüğünü korudu.

Son 10 dakikalık bölüme alan savunmasıyla başlayan Karadağ, Milko Bjelica’nın turnikesiyle durumu 59-55 yaptı. Emir Preldzic ile bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Millilerimiz, Enes Kanter’in de turnikesiyle durumu 63-58’e getirdi. Slavko Vranes’in pota altından bulduğu basketin ardından hücum ribaundlarında Enes Kanter ile ikinci hücum şansını yakalayan Ay Yıldızlılarımız, alan savunmasına karşı da İzzet Türkyılmaz ve Cenk Akyol ile skor üretti. Bu bölümde savunmada kaptığı topları Scepanovic, Bjelica ve Cook üçlüsüyle değerlendiren Karadağ, 36.dakikada skoru eşitledi (69-69). Oğuz Savaş’ın dört sayısıyla rakibinin serisine son veren Millilerimiz, son dakikaya da 73-70 önde girdi. A Milli Takımımız, karşılaşmadan da 74-72 galibiyetle ayrıldı.