12 Dev Adam Başbakan’a `final` Sözü Verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’da gerçekleştirilecek 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik heyeti kabul etti.

Görüşmede 12 Dev Adam Başbakan Erdoğan`a Avrupa Şampiyonası`nda finallere kalarak olimpiyatlara gitme sözü verdi.
Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmeye Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Milli Basketbol Takımı Teknik Koordinatörü Bogdan Tanyeviç, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Genel Menejer Harun Erdenay, Türkiye’yi NBA’de temsil eden Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova’nın da aralarında bulunduğu milli basketbolcular katıldı. Görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın da hazır bulundu.
Başbakan Erdoğan, 12 Dev Adam ve teknik heyete, Klasik Türk Musikisi CD seti hediye etti.
Görüşmede Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl burnu kırılan Milli Basketbolcu Ersan İlyasova’ya sağlık durumunu sorduğu ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca Bogdan Tanjeviç Milli Takım kaptanı Hidayet Türkoğlu ile ile kısa bir süre sohbet ettiği belirtildi.
Görüşmenin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Takım Genel Menejeri Harun Erdenay, “Geçen yılki dünya şampiyonasının kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Bize her zaman spora olana desteğinin devam edeceğini, zaten uzun yıllardır devam ediyor. Bu şampiyonada başarılı olmamızı diledi.” dedi.
Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demire ise, Başbakan Erdoğan’ın görüşmede Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi takımı motive etmek için destek veren bir konuşma yaptığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın Milli Basketbol Takımının geçen sene Dünya Şampiyonası’nda aldığı gümüş madalyada Başbakan Erdoğan’ın desteğinin büyük olduğunu ifade eden Demirel, ‘İnşallah bu sene de oyuncularımızın finale kalarak olimpiyatlara gitme hakkını elde etme konusunda Sayın Başbakanımıza söz verdiler. Finallere kalma durumu olursa kendisi de maçlara gelebileceğini söyledi. Desteği için çok teşekkür ediyoruz. Ülkemize iki bayram sevinci yaşatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.