Fenerbahçe, Tff`ye Alt Ligde Oynama Talebini İletti

Fenerbahçe Spor Kulübü, dün akşam futbol takımı üyeleriyle yaptığı toplantıdan sonra alınan ve kamuoyuna da açıklanan bir alt ligde oynama kararı için bugün harekete geçti.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım, Türkiye Futbol Federasyonu`nun (TFF) İstinye`deki binasına giderek, bir alt ligde oynama taleplerini Federasyon yetkililerine iletti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak bir isyan halinde olmadıklarını ve olumsuz bir görüşme yapmadıklarını belirten Ali Koç, "Bu durum bir paradigma değişikliği. Çok önemli ve çok etraflıca irdelenmesi gerekir" dedi. Koç, öfkelerinin yapılanlardan çok yapılmayanlara karşı olduğunu davurguladı.

Ali Koç sözlerini şöyle sürdü: "TFF kurmayları ile konuyu istişare ettik. Bu bağlamda Federasyondan, Fenerbahçe`nin içinde bulunduğu durum ve yapılanları göz önünde bulunduklarında yardımcı olmalarını, daha fazla zarar vermeden en doğru ve gerçekçi şekilde Fenerbahçe`nin bir alt ligde oynayıp oynayamamasının irdelenmesini, teknik ekiplerimizin istişaresi konularında buluştuk, konuştuk, dertleştik. İsyan halinde veya olumsuz bir görüşme için gelmedik. İleriyi dönük olarak, futbol ailesinin paydaşları olarak, bu ailenin önemlioyuncularından biri olarak Federasyondan bize yardım etmesini ve saygı duymasını istişare ettik. Varsa bu konunun en doğru yöntemleri araştırılacak ve bize görüş belirtilecek. Biz de kendi aramızda istişare edeceğiz. Bu durum bir paradigma değişikliği. Çok önemli ve çok etraflıca irdelenmesi gerekir. Sadece Fenerbahçe için değil, tüm Türkiye için en hayırlı kararın verilmesini istiyoruz. Öfkemiz yapılanlarla ilgili değil, yapılmayanlarla ilgili. Daha sağlam durmamız gerekiyordu. Dün verdiğimiz karardoğrultusunda, en uygun süreçlerle nelerin yapılıp yapılamayacağı istişare edilecek. Biz de bu konuyu kendi aramızda görüşüp neler yapıp yapamayacağımızı karara bağlayacağız" Ali Koç bir soru üzerine ise, TFF`nin kararını önümüzdeki hafta başında açıklamasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA