Can Ataklı:'Üç-beş sütü bozuk yüzünden..'

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan 'Akşam Haberleri' programına katılan Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, şike ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Şike soruşturması sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendiren Can Ataklı “O futbolcuların ne günahı var? 3 tane sütü bozuk yüzünden şu anda Türkiye’nin tüm spor rekabeti düşmanlığa dönüştürüldü.” dedi.
Can Ataklı:'Üç-beş sütü bozuk yüzünden..'
Samanyolu Haber TV’de futbolda son yaşanan gelişmeleri değerlendiren Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, operasyonun emniyet ve yargı ayağının düzenli işlemediğini ifade ederek, polisin ve yargının zamanında durumu müdahale etmesi gerektiği yönünde görüşlerini bildirdi.

EMNİYET VE YARGI SORUMSUZ DAVRANDI
Futbolda düzenin bozulduğunu kaydeden Ataklı “Burada emniyet ve yargı çok sorumsuzca davrandı. Siz bir çete soruşturması yaparken siz ortam dinlemelerine ve telefon dinlemelerine böyle bir şike takılıyor. Ve 6 hafta izliyorsunuz. Ve polisin ifadelerine göre maç sonuçlarına kadar şikeyi biliyoruz diyorlar. Yani güzel kardeşim Türkiye’nin toplumsal dengesini bozacak bir olayda bunu spor bakanlığına, federasyona bildirilip o maçlardan önce tedbir alınsaydı ve bunlar ortaya çıkarılırsa o kulüplerin başkanları şikeye tebessür etmekten anında görevden alırdınız. Anında işlem yapardınız, takımlar en azında bu hale düşmezdi. O takım şikeye bulaştı, bu takım teşvik primcisi gibi herkesi suçlayan karalayan ortama gelmezdi.” dedi.

3-5 SÜTÜ BOZUK YÜZÜNDEN

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilme kararını da eleştiren Ataklı “O yüzden merak ediyorum acaba şimdi o operasyonu yapan polisler, kararı paldır küldür açan yargı mensuplarının vicdanları rahat mı? Bu iş halledilebilecek bir işti. 6 hafta boyunca şikeye göz yumuyorsunuz. Şike varsa eğer, izliyorsunuz ve hiçbir şey yapmıyorsunuz.
Türkiye’ye çok büyük zarar verdiler. Bu çok daha kolay yapılırdı. O futbolcuların ne günahı var? Kaç hafta yağmur, çamur kar dinlemeden alınlarının teriyle oynadılar. 3 tane sütü bozuk yüzünden şu anda Türkiye’nin tüm spor rekabeti düşmanlığa dönüştürüldü.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE