Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası`nda İlk Gün 4 Madalya Birden

Polonya`nın Ciechanow kentinde dün başlayan Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası`nda ilk gün yarışmalarında podyuma çıkan Türk sporcular 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası`nın ilk gününde 44 kg bayanlar kategorisinde Türkiye`yi temsil eden Fatma Korkmaz, silkmede 1. olurken, toplamda da gümüş madalyanın sahibi oldu. Koparmada ilk hakkında 52 kg ağırlığı kaldıran Korkmaz, 2. hakkında da 55 kg ağırlığı başarıyla kaldırdı. Son hakkında ise 57 kg da başarılı olamayan genç sporcu koparmada 5. olabildi. Silkmede ilk hakkında 70 kg, ikinci 73 kg ve son hakkında 75 kg` ı başarıyla kaldırarak kilo farkı ile Belaruslu sporcunun önünde altınmadalyanın sahibi oldu. Toplamda ise 130 kg ağırlığa ulaşan Korkmaz, 135 kg ağırlığa ulaşan Belaruslu sporcunun ardından gümüş madalyanın sahibi oldu.

FURKAN GÖVDELİ KOPARMADA GÜMÜŞ KAZANDI İlk gün podyuma çıkan 50 kg sporcularından Furkan Gövdeli, koparmada gümüş madalyanın sahibi oldu.

Koparmada ilk hakkında 78 kg`ı başarıyla kaldıran Furkan, 2. hakkında 81 kg`ı kaldırdı. Son hakkında ise 86 kg`da başarılı olamayan genç sporcu, ikinci hakkında kaldırdığı 81 kg ile 83 kg kaldırmayı başaran İtalyan sporcu Scarentino`nun ardından gümüş madalyanın sahibi oldu. Silkmede 100 kg ile 5. olan Gövdeli, toplamda da 181 kg ile 4.`lüğü elde etti.Aynı kiloda yarışan sporcumuz Ömer Faruk Aksoy ise koparmada 78 kg ile 5. olurken, silkmede 96 kg ile7`inci, toplamda da 174 kg ile 6. oldu. MUAMMER ŞAHİN`DEN BRONZ MADALYA İlk gün erkekler 56 kg` da mücadele eden Muammer Şahin ise, koparmada bronz madalya kazanmayı başardı.

Koparmada ilk hakkında 92 kg`ı kaldıran Şahin, 2. hakkında 96 kg` ı kaldırmayı başaramadı. Son hakkında 97 kg`ı başarıyla kaldıran genç sporcu, koparmada bronz madalyanın sahibi oldu. Silkmede 107 kg` ı kaldıran Muammer bu ağırlıkla 8 olurken, toplamda da 204 kg ile 7. olabildi.

Aynı kiloda yarışan diğer Türk sporcu Okan Yılmaz ise koparmada ikinci hakkında kaldırdığı 94 kg ile 5. olurken, silkmede gene ikinci hakkında kaldırdığı 117 kg ile 4. oldu. Toplamda da 211 kg a ulaşan Yılmaz 4.`lüğü elde etti.

Türk sporcular ilk gün yarışmaları sonunda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile toplam 4 madalya kazanmış oldular.

Kaynak: İHA