Uefa, Şampiyonlar Ligi`ne Trabzonspor`u Çağırdı

UEFA, Şampiyonlar Ligi`ne Fenerbahçe`nin yerine Trabzonspor`un katılmasına karar verdi.

UEFA`dan yapılan açıklamada Avrupa Ligi`ndeki Atletic Bilbao - Trabzonspor maçının iptal edildiğini ve bordo - mavili ekibin direakt Şampiyonlar Ligi`ne katılmasına karar verdi.

UEFA, internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, UEFA Başkanı ile İcra Komitesi`nin 4 üyesinden oluşan Acil Durum Paneli`nin, Türkiye Futbol Federasyonu`nun men kararını almasının ardından toplandığını ve Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde yarın belirlenecek gruplara, Süper Lig`de geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor`un dahil edilmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Açıklamada, Trabzonspor`un Athletic Bilbao ile yarın yapacağı Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasının iptal edildiği de kaydedildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Panel`in aldığı kararla ilgili açıklamasında, ``Panel, Türkiye Futbol Federasyonu`nun, futbolun korunması amacıyla şikeye karşı sıfır tolerans politikasına uygun olarak aldığı kararı göz önünde bulundurmuştur. Federasyon, bu kararıyla yolsuzlukla mücadelede tam bir sorumluluk üstlendiğini göstermiştir`` ifadesini kullandı.