Trabzonspor, Bilbao Engelini Aşıp Avrupa`da Yola Devam Etmek İstiyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın akşam İspanya ekibi Athletic Bilbao ile yapacağı karşılaşmayla Avrupa’daki 88.

maçına çıkacak.
Bu sezon Avrupa hedefine Şampiyonlar Ligi ile başlayan, ancak 3. ön eleme turunda Benfica’ya elendikten sonra yönünü UEFA Avrupa Ligi’ne dönen bordo - mavili ekip, 0-0`ın rövanşında İstanbul`daki Türk Telekom Arena Stadı`nda ağırlayacağı Athletic Bilbao’yu yenerek gruplara kalmak istiyor.
Zorlu maç öncesinde bordo - mavili takımda cezalı ve sakat oyuncuların çokluğu ise can sıkıyor. Deplasmandaki ilk maçta Adrian, Zokora ve Piotr Brozek gibi önemli isimlerden yoksun gitmesi ve Burak karşılaşmanın başında kırmızı kart gördüğü için maçı 10 kişi tamamlamasına rağmen deplasmanda rakibine boyun eğmeyen Trabzonspor’da ikinci maç öncesinde de önemli esikler bulunuyor.
Bordo - mavili ekipte cezalı olan Adrian, Colman ve Burak Yılmaz ile sakatlıkları devam eden kaleci Onur, Piotr Brozek, Murat Tosun ve Tayfun Cora yarınki maçta görev alamayacak isimler. Teknik patron Şenol Güneş, Colman`ın yokluğunda orta sahada Zokora, Serkan Balcı, Alanzinho ve Halil Altıntop gibi isimleri kullanmayı planlarken Burak Yılmaz yokluğundaki forvette ise Pawel Brozek ve Henrigue`ye görev vermesi bekleniyor.
Bilbao maçı için dün akşam İstanbul’a giden Trabzonspor, zorlu maçın hazırlıklarını bu akşam saat 20.00`de maçın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadı`nda bir antrenman yaparak hazırlıklarını tamamlayacak.


AVRUPA’DAKİ 88. MAÇ
Trabzonspor, Athletic Bilbao karşılaşmasıyla Avrupa kupalarındaki 88. maçına çıkacak. Karadeniz ekibi, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 22 maç, adı UEFA Kupası`ndan UEFA Avrupa Ligi`ne çevrilen organizasyonda 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası`nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası`nda ise 8 maç oynadı.
Avrupa kupalarında yaptığı 87 maçta, 32 galibiyet, 20 beraberlik ve 35 yenilgi alan Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda rakip filelere 118 gol atarken, kalesinde ise 129 gol gördü.


UEFA MAÇLARI
Trabzonspor, Athletic Bilbao takımı ile yapacağı maçla UEFA`daki ise 46. maçına çıkacak. UEFA Kupası`ndaki ilk karşılaşmasını 1982 - 1983 sezonunda Almanya`nın Kaiserslautern takımı ile eşleşerek yapan bordo - mavililer, sahaya çıktığı 45 mücadelede 16 galibiyet, 12 beraberlik, 17 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda rakip fileleri 63 kez havalandırırken kalesinde 68 ise gol gördü.
Trabzonspor, o dönemdeki ismiyle UEFA Kupası`nda en büyük başarısını, 2 kez 3. tura yükselerek elde etmişti. Bordo-mavililer, 1991-1992 sezonunda ilk turda Yugoslavya`nın Gradjanski takımını, 2. turda Fransa`nın Olympique Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka`nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etmişti.
1994-1995 sezonunda da 1. turda Romanya`nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere`nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükselmeyi başarmış, ancak 3. turda İtalya`nın Lazio takımına elenmişti. Trabzonspor, geçen sezon da UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İngiltere’nin Liverpool FC takımıyla karşılaşmış, ilk maçı deplasmanda 1-0, ikinci maçı da sahasında 2-1 kaybederek elenmişti.

Trabzonspor’un yarın akşamki maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Tolga, Mustafa, Giray, Glowacki, Celustka, Serkan, Zokora, Alanzinho, Halil, Pawel Brozek ve Henrique.