Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş:

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, takımın coşkusundan, antrenman performansından, çok memnun olduğunu belirterek, "Takımlardaki bu olumlu durum antrenör değişikliklerinde yaşanan doğal bir süreç.

Takımımızda sakatlığının olmaması çok güzel. Dixon`un da katılmasıyla tam takım olarak çalışmaya başladık" dedi

Tarık Almış Spor Tesisleri`nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Özdeş, önemli açıklamalarda bulundu. Skoda Xanthi ile oynanan maçına da değinen Özdeş, "İyi bir rakibe karşı iyi bir hazırlık maçı oynadık. Manisaspor yurtdışı hazırlık kampının dışında ilk yurtdışı bir organizasyonda da maç oynamış oldu. Oyuncularımız istediği, maça odaklanmaları, antrenmanda planladıkları oyunu maçta sergilemeleri güzeldi. Takımın genel durumundan memnunum. Bu takımı tanıdığımıdüşünüyorum. geçen sezon Ümit Milli Takım antrenörlüğü yaptığım dönemde Manisaspor`un 8 maçını izledim. Çalıştığım oyuncularda var. Geçen sezondan bir iskelet kadronun olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Özdeş, Avrupa kupalarına katılıp katılmamanın bütçeyle alakalı olup olmadığı yönündeki soruya, "Avrupa kupalarına katılmak bütçeyle ilişkilendirilmemeli. Sivasspor az bütçelerle Avrupa kupalarına katılmayı başardı. Avrupa kupalarına katılmak hedefi, 6 ay-1 yıl içerinde koyulacak bir hedef değil diye düşünüyorum. Bu orta vadeli bir hedef diye düşünüyorum. Bunu 2 yıl içerinde gerçekleştirebilirsek bu bir başarıdır ama gerçekleşmeyecek bir başarıda değil. Sonuçta doğru bir organizasyon ile alakalı. Bu yıltakımımızın çok fazla transfer ihtiyacı olmamasını bir avantaj olarak görüyorum. Bu geçtiğimiz yıla oranla daha az bir bütçeyle önümüzdeki yılı sürdüreceğimiz anlamını taşıyor. Saha sonucu alıp ihtiyaçlarımızı doğru belirler ve yaptığımız transferlerle aynı zamanda önümüzdeki yılların hedefini uygu hareket eder ve bu vizyonda hareket edersek takımımızın vizyonunu arttırabilirsek orta vadede Avrupa kupalarına katılmak bir hedef olabilir" cevabını verdi. Sözlerinin devamında takımımız diğer takımlar kadar lige hazır olduğunu ifade eden Özdeş, "Ligleri. geç başlaması gibi bir durum söz konusu oldu. Futbolcularımız 2 aydır ligde hazırlanıyorlar. Liglerin geç başlamasıyla dolayısıyla yüzde 75-80 lige hazırız diyebiliriz. Ligin başlamasını bekliyoruz" dedi. Yeni sezonda uygulanacak play-off istemine ilişkin Özdeş: "İlk kez uygulanacak ortak alınmış, futbolu daha cazip kılmak için alınmış bir karar. Bekleyip göreceğiz. Çünkü kulüpler bu kararı alırken, gelecek sezon sonunda bu uygulamanın olumlu yada olumsuz olmadığına bakıp, devam edip etmeme kararı alacaklarını söylediler. Yeni uygulanacak bu sistemi herkes uygulandığında görecek" dedi

Teknik Direktör Kemal Özdeş basın mensuplarının kadrodaki sayının azalıp azalmayacağı yönündeki soruya ise "Önyargısız bir şekilde 30 arkadaşımız ile hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bir hafta sonunda takımımızın sayısında bir azalma olacaktır. Genç oyuncularımızı altyapıyla birlikte koordineli bir şekilde kullanabiliriz. Sayısal olarak bir indirime gideceğiz. Eğer amacımız genç oyuncuları oynatmaksa bunu koşulunu yerine getirmemiz gerekiyor. Sayısal aşamada genç oyuncunun şansı yakalaması için hazırolması gerekiyor. Altyapı ile üstyapıyı birlikte organize etmeyi amaçlıyorum" açıklamasında bulundu.

Özdeş, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen imza töreninde Ersun Yanal ile 2005 yılında göreve geldiğindeki heyecanı yeniden yaşadığını belirttiğini kaydederek, "Burada, şehrin takımdan beklentisi var. Oyuncularım ile yaptığı toplantıda şehrin beklentisini heyecanını takımın arttıracağını söyledim. Bu takım Manisa için var. Bu tesisin kapıları da Manisalılara açık. Amacımız onları mutlu etmek" dedi

Özdeş toplantının son bölümünde bir soru üzerine Ersun Yanal ile 12 yıl birlikte çalıştığını, onun felsefesi misyonuyla yetiştiğini belirterek şunları söyledi: "Sadece Manisaspor`da değildi Ersun hocanın misyonu. Denizlispor`da da , Ankaragücü`nde de, Gençlerbirliği`nde de, Trabzonspor`da da aynı değeri oluşturdu. Şimdi TFF`de Genel Direktörlük göreviyle de aynı misyonu ve vizyonu devam ettiriyor. Elbette ki onunla görüş alışverişinde olacağım. Ben Hikmet Karaman ile de görüş alışverişinde olacağım.Bunu adı bir yardım değil bunu adı bir görüş alışverişi. Onlar çok değerli teknik adamlar. Aynı tarz düşünmek, aynı stratejiyi uygulamak benim de hedefim. Sonuçta bu takımla hem yarışacağız hem de bu takımın değerini artıracağız. Hem de orta vadede daha üst hedefleri oluşturacağız. Bu kesinlikle puan hedefi değil, örnek vermek gerekirse Manisaspor geçtiğimiz yıl tarihindeki en yüksek puanı aldı. Manisaspor 44 puanı hedeflememeli, daha büyük bir vizyonu hedeflemeli, daha üretken olmalı."

Kaynak: İHA