Yılmaz Vural neden işsiz?

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan teknik direktör Yılmaz Vural “Gücü olan insanların işine çomak soktuğum için her sezon başı işsiz kalıyorum” dedi.

HT Bloomberg’te yayınlanan “60 dakika”ya katılan Yılmaz Vural, Kenan Erçetingöz’ün sorularını yanıtladı. Şike soruşturmasına dair düşüncelerin anlatan Yılmaz Vural “ Ben her sezon başında işsiz kaldım yine. Niye işsiz kalıyorum? Çünkü çok konuşuyor Yılmaz. Futbol sistemini tartışıyor. Ben hep bu sistemi tartıştığım için, oyunu kuralına göre oynamıyorsun, hep çomak sokuyorsun, dolayısıyla bir güç elde etmiş olan insanlar “Bu her şeye konuşuyor” diye engel oluyorlar. Bak dediğime geldiniz, 26 sene sonra. Şimdi Futbol camiası özür diler hale geldi. Ben bunu yıllardan beri anlatıyorum. Türkiye’de herkese her türlü naneyi yer, karşısındakine döner “Tüh terbiyesiz, sen nasıl yapıyorsun” der. Sen yapmıyor musun, dön arkana bir bak. Böyle b ir yapı var maalesef. O ilişkilerden dolayı her sezon başında işsiz olurum. Bu duruma da üzülüyorum. Benim futbolun içinde olmamam bir günahtır. Bu kadar yetişmiş bir insan olarak.” dedi.
Yılmaz Vural neden işsiz?

“Paranın olduğu yerde katakulli olmaz mı?” diye soran Yılmaz Vural sözlerine şöyle devam etti:
Futbolda büyük paralar var ve bu parayı kaybetmemek için bazı şeyler yapılıyor. Ama bunların olmaması lazım. Türkiye belki bir milat yaşıyor ve bunun olması gerekliydi. Bir yenileşme hareketi anlamında farklı bir dönem yaşıyoruz bu sadece sporda değil, diğer konularda da var.”

Emniyette ifadesi alınırken, ürkiye Futbol Federasyonu eski yöneticisi Levent Kızıl'la yaşadığı bazı diyalogları da anlatan Yılmaz VuralFutbol dünyasında vefa yoktur. İnsanlar çok değişti, her şey farklı oldu. Aziz Yıldırım çok hırpalandı. Levent Kızıl bana emniyette dedi ki “Hocam bir defa futbol topunun yanında geçersem, maça gidersem” dedi. Bir baktım sonradan Anderlecht maçını tribünden seyrediyor.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE