Levent Cup’ın Birincisi Svitolina Oldu

ITF Kadınlar Turu kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen Levent Cup Tenis Turnuvası’nda finalde Sloven Anja Prislan’ı 6-2, 5-7 ve 6-0’lık setlerle geçen Ukraynalı Elina Svitolina mutlu sona ulaştı.


ITF Kadınlar Turu (Womens Circuit) kapsamında bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen 10 bin dolar ödüllü Levent Cup Tenis Turnuvası final maçlarıyla sona erdi. Turnuvada teklerde Ukraynalı Elina Svitolina, çiftlerde ise Christina Shakovets (Almanya) - Ashvarya Shrivastava (Hindistan) ikilisi birinci oldu.
Tekler finalinde Ukraynalı Svitolina, Sloven Anja Prislan’ı 6-2, 5-7 ve 6-0’lık setlerle geçerken, çiftlerde de Shakovets-Shrivastava çifti, Büyük Britanya’dan Tara Moore-Lisa Whybourn çiftini 6-1 ve 6-3’lük setlerle yenerek ilk sırayı aldılar.

Levent Tenis Kulübü’nde kalabalık bir seyirci topluluğu önünde oynanan turnuvanın tekler finali büyük çekişmeye sahne oldu. Levent Cup’ta 8 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Elina Svitolina, Sloven rakibi Anja Prislan karşısında maça iyi başlayan taraftı.
Rakibinin ilk iki servisini kıran ve kendi servislerinde de başarılı olan Ukraynalı raket ilk sette 4-0’lık üstünlük yakaladı. Özellikle file önünde yaptığı başarılı hamlelerle rakibini zor duruma düşüren Svitolina ilk seti 6-2 almayı başardı.
İlk setin sonunda sağ dizindeki problem nedeniyle doktor molası alan Prislan, ikinci sette etkili servislerle maça denge getirmeyi başardı. Yedinci oyunda servisini kırdıran Prislan, 18 dakika süren sekizinci oyunda beşinci servis kırma puanında Svitolina’nın servisini kırarak 4-4’lük eşitliği yakaladı.
Büyük çekişmeye sahne olan ikinci setin galibini tie-break belirledi. Prislan tie-break’de rakibine 7-5’lik üstünlük sağlayarak setleri eşitledi.

İkinci sette büyük efor sarfeden Anja Prislan, üçüncü sette yorgunluk belirtileri gösterince, Elina Svitolina üçüncü sette fazla zorlanmadı ve bu seti 6-0 kazanarak Levent Cup’ın birincisi oldu.
Svitolina ve Prislan’a kupalarını Levent Tenis Kulübü Tenis Direktörü Ömer Uslu ile Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sedefhan Oğuz verdi.

ÇİFTLERDE BİRİNCİLİK SHAKOVETS-SHRIVASTAVA`IN
Levent Cup’ta çiftler birinciliğini Christina Shakovets (Almanya)-Ashvarya Shrivastava (Hindistan) kazandı. Çiftlerde turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan Britanyalı Tara Moore-Lisa Whybourn ikilisi karşısında çok etkili bir oyun sergileyen Shakovets-Shrivastava çifti setleri 6-1, 6-3 kazanarak mutlu sona ulaştı.

Çiftler kategorisinde dereceye giren tenisçiler, kupalarını Levent Tenis Kulübü Başkanı Ali Kurt ve kulübün en yaşlı üyesi Sagman Belgerden’in elinden aldılar.