Rus Futbol Takımı Anzhi Abramoviç’ini Buldu

Son dönemlerde sansasyonel transferlere imza atan Rus ekibi Anzhi, ses getiren transferlere devam ediyor.

Dağıstan`ın başkenti Mahaçkala takımı Anzhi, zengin iş adamı Süleyman Kerimov’a devredilmesinin ardından adeta baharını yaşıyor. Kerimov’un yüksek bedelli transferleri akıllara İngiliz Chelsea kulübünü alan Rus milyarder Roman Abramoviç’i getirdi.


Geçtiğimiz ocak ayında Anzhi takımı bedelsiz olarak Dağıstan doğumlu iş adamı Süleyman Kerimov’a devredildi, karşılığında ise işadamından sadece takıma sponsorluk yapması istenildi. Takımı alır almaz mart ayında Brezilyalı Diego Tardelli ve Faslı Mübarek Boussoufa’yı kadrosuna katan Anzi ses getirdi. . Daha sonra kadrosunu ünlü Brezilyalı Roberto Carlos ve Chelsea’de top koşturan Rus milli futbol takım oyuncusu Yuri Zhirkov ile güçlendiren Anzhi bugünlerde ise Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o’yu transfer ettiği iddiasıyla gündemde.


RUS BASINI VE SPOR YAZARLARI PAHALI TRANSFERLERİ TARTIŞIYOR

Yıldız oyuncuların yüksek bedelle Anzhi’ye transfer edilmesi Rus basını ve spor yorumcuların arasında da tartışılan konu oldu. Spor yorumcuların bir kısmı, iş adamı Süleyman Kerimov’u yabancı oyuncular için harcadığı paralar yüzünden eleştiriyor. Yazarlar söz konusu paraların Dağıstan’da top koşturan genç ve yetenekli oyuncular için harcamasının daha doğru olacağını savunuyor. Yazarların bir kısmı ise pahalı ve ünlü oyuncuların Rusya’daki takımlara gelmesi ülkenin prestijini artıracağını iddia ediyor.


Sovetskiy sport dergisinin yazarı Anzhi pahalı transferlerden dolayı suçlamanın yanlış olduğunu belirterek Zenit, CSKA Moskova ve diğer kulüplerin pahalı oyuncular transfer ettiği zaman kimsenin ses çıkarmadığını dile getirdi. Başka bir yorumcu, diğer milyarderler lüks yat, villa ve arabalara para harcadığını hatırlatarak Kerimov da kendi parasını istediği gibi takımına harcadığını belirtti.


Tartışmalara aldırış etmeyen milyarder Süleyman Kerimov takıma yeni bir yıldız daha katma çabalarını sürdürüyor. Son çıkan haberlere göre, Anzhi kulübü Kamerunlu yıldız Samuel Eto’o ile anlaştı. Kerimov, takımın Rusya şampiyonluğunu kazanması durumunda bütün oyunculara 2 milyon 600 bin euro değerinde lüks otomobil hediye edeceği sözünü verdi.
TAKIMIN NEŞE KAYNAĞI CARLOS

Brezilya’lı Roberto Carlos Anzhi takımının neşe kaynağı . Anzhi takımı yetkililerine göre Carlos’un, Dağıstan ekibine dahil olmasıyla takımın havası değişti. Ünlü sol bekin takıma kısa sürede uyum sağladığı ve olumlu yönde etkilediği belirtiliyor. Ayrıca Carlos’un mütevaziliğini Rusları da etkilemiş vaziyette. Anzhi takımının sahibi Kerimov, ünlü oyuncuya transfer hediyesi olarak 2 milyon 600 bin euro değerinde lüks otomobil hediye etti. Yıllarca Avrupa’da top koşturan Roberto Carlos daha düne kadar adı duyulmamış Anzhi takımının kaptanlını üstlenmiş durumda.


ZHİRKOV’UN TRANSFERİ RUS FUTBOL SEVERLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Rus milli takım oyuncusu Yuri Zhirkov’un Londra ekibi Chelsea’den Anzhi takımına geçmesi Rus basınında çok konuşuldu. Rus oyuncunun genç ve yetenekli olmasıyla birlikte Rusya’nın önde gelen takımları varken daha adı bile pek duyulmayan kulübü tercih etmesi , futbol severleri şaşkına çevirdi. Anzhi’ye yaklaşık 15 milyon euro bedelle transfer olan 28 yaşındaki Zhirkov 4 yıllık sözleşme imzaladı.


ANZHİ TARAFTARLARI ETO’O’YU BEKLİYOR

Raberto Carlos, Yuri Zhirkov gibi oyuncuları renklerine bağlayan Anzhi İtalyan kulüp İnter’de top koşturan Kamerunlu Samuel Eto’o’yu renklerine bağladığı iddia ediliyor. Rus basınında yer alan haberlere göre Dağıstan temsilcisi Eto’o için 30 euro’yu gözden çıkardı. Eto’o, Anzhi takımına gelemsiyle 15 ile 22 milyon euro alacağı iddia ediliyor.
Anzhi kulübü Mahaçkala’da 1991 yılında kuruldu. Sarı, yeşil ve beyaz renkli formaya sahip olan Anzhi maçlarını Dinamo isimli 15 bin kapasiteli statta oynuyor. Takım 2011 yılında Süleyman Kerimov’a devredildi. Kulüp başkanlığını Magamedsultan Magomedov yapıyor, teknik direktörü ise Gadci Gadciev üstlenmiş durumda. Şamil Lihiyalov, Mahir Şukurov, Yuri Zhirkov takımda öne çıkan oyuncular olurken Roberto Carlos takım kaptanlığını yapıyor. Kulüp 2000 yılında Rusya Premier Ligi’nde 4. olmuştu.