Kayınbabadan Damada Geçen Meslek

Geçmişten günümüze ‘Ramazan Gelenekleri‘ içerisinde yer alan iftar topları, Adıyaman‘da mesleği kayınbabasından aldığını söyleyen Aydın Yılmaz tarafından ateşleniyor.

Dört yıl önce mesleği, emekli olan kayınbabasından devralan Ayhan Yılmaz, kendisinin de mesleği oğluna devredeceğini söyledi. Günde iki kez top ateşlemek için Adıyaman Kalesi‘ne çıkan Yılmaz, mesleğinde ilginç anlar yaşadığınıda dile getirdi. 4 yıllık meslek hayatında 2 tane unutamadığı anısının bulunduğunu ifade eden Yılmaz, mesleği nedeniyle arkadaşları arasında zaman zaman espri konusu haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Mesleğe nasıl başladığını ve başından geçen ilginç olayları anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Kayınbabam 30 yıldır bu işi yapıyordu. 4 yıl önce emekli olunca mesleği ben devraldım. Belediye temizlik işlerinde çalıştığım için öğle saatine kadar temizlik işlerinde, öğleden sonra da iftar ve sahur topunu atmak için çalışıyorum. Ramazan ayı boyunca buradayım. Mesleğim gereği yaşadığım ilginç anılarım oldu. Bir defasında saatim 2 dakika ilerde olduğu için yanlışlıkla topu iki dakika önce attım. Ben de topu erken ateşlediğimi evde hanımımdan ve camide ki imamdan öğrendim. Bir defasında ise çakmağım

yanmadığı için topun patlamasını izlemeye gelenlerden çakmak alarak topu erken ateşledim"

İftar ve sahur toplarının Ramazan ayına farklı bir güzellik kattığını belirten Yılmaz, top atışlarına meraklı kişilerin özellikle iftar vaktinde kalede hazır bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA